Oogmake-up

Welke oogschaduw tinten passen het best bij welke oogkleur?

Welke oogschaduw tinten passen het best bij welke oogkleur?

Ze zeggen niet voor niks “The eye is te juwel of your body”. Ogen vallen sowieso op, maar met een beetje oogschaduw al helemaal. We houden ervan. Maar welke tint past nou bij welke oogkleur? Met de volgende tips weet jij straks als geen ander hoe jij je ogen kunt laten stralen.

 

Make-up kan ervoor zorgen dat bepaalde lichaamsdelen nog meer opvallen dan dat ze al doen. Met oogschaduw laat jij jouw ogen nog meer knallen. Soms is het wel lastig om te bepalen welke kleur oogschaduw het beste bij je past. Er is ook zoveel mogelijk. Met de kleurencirkel weet jij straks welke kleur de beste match is met jouw ogen. De tegenoverliggende kleur van jouw oogkleur is de tint die je moet hebben.

 

Oogschaduw tinten

  • Blauwe ogen

Blauwe ogen vallen het meest op door aardetinten, dus vooral warme kleuren. Denk aan oranjebruin (terracotta), roest/koper, bordeaux of roze. Ook kleuren als taupe, lila en paars staan mooi in contrast.

  • Bruine ogen

Bruine ogen kunnen veel kleur hebben, zelfs bruin-en aardetinten. Ga dan wel voor een shimmertje, anders wordt het iets te veel van het goede. De kleur kan dan een beetje modderig uitvallen. Je kunt het beste gaan voor groen, paars, blauw of roze tinten. Die laten je bruine ogen extra opvallen.

  • Groene ogen

Groene ogen komen het meest naar voren als je paarse oogschaduwtinten gebruikt. Ben je nou niet zo fan van dat opvallende? Dan kun je het beste gaan voor warme bruine aardetinten met een iets oranje ondertoon. Ook naturelkleuren met een gouden shimmer, mokkabruin, taupe, chocoladebruin en lila mogen niet ontbreken.

  • Grijze ogen

Een oogkleur die misschien iets lastiger is, maar daardoor niet minder mooi. Oogschaduwtinten die vaak worden aangeraden om met deze oogkleur te combineren zijn donkere kleuren als mosgroen, donkerblauw, zwart, antraciet en paars/violet. Misschien hou je er wel wat meer van om je ogen wat blauwer te laten lijken, dan kun je gaan voor aardetinten, burgundy, goud en andere warme kleuren.

 

Dit zijn natuurlijk maar richtlijnen. Ga vooral lekker experimenteren. Niet alleen je oogkleur is bepalend voor je oogschaduwkleur. Je haar, huid en kleding spelen ook een belangrijke rol. En ieder oog is natuurlijk ook nog eens anders. Misschien heb jij wel gouden vlekjes of bruine. Je weet nu in ieder geval in welke kleurhoek je moet zoeken en door te experimenteren ontdek je vanzelf welke kleuren het beste bij jou passen. Testen maar!

 

@kriziaofficial Reply to @rebu_s_ 💙💙💙#makeuptips #makeupartist #makeuplooksforyou #makeuptutorial ♬ Thot Shit - Megan Thee Stallion
Bron: Beautylab.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top