Oogmake-up

Zo kies je de oogschaduw die het beste bij jouw oogkleur past

Zo kies je de oogschaduw die het beste bij jouw oogkleur past

Wie houdt er niet van een goede make-uplook met perfecte oogschaduw? Als je regelmatig oogschaduw gebruikt, weet je daarom ook steeds beter welke kleuren bij je passen. Wil je vaker oogschaduw dragen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is het slim om naar je oogkleur te kijken. Zo kies je de oogschaduw die het beste bij jouw oogkleur past. 

Zo kies je de juiste oogschaduw

De juiste kleur oogschaduw kan je look maken of breken. Daarom is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. En dat is natuurlijk een kleur die bij je past, maar ook aansluit op je oogkleur. Bij het kiezen van oogschaduw die bij jouw ogen passen, wordt naar de complementaire kleur gekeken. Een kleur die er fel tegen afsteekt dus. Voor groene ogen is dit bijvoorbeeld paars. Daarnaast kun je door goed te blenden meer schaduw creeëren in je ooglooks of helemaal losgaan met glitters. Ons advies? Probeer verschillende kleuren uit en kijk waar jij het het beste bij voelt.  We zetten de kleuren oogschaduw die je het beste kunt gebruiken op een rij.

Oogschaduw voor blauwe ogen

Blauwe ogen kun je het beste zo zacht mogelijk houden. Bruintinten passen daarom het beste bij blauwe ogen. Om het af te maken kun je zelfs voor bruine mascara kiezen. Toch iets meer opvallen? Kies dan voor oogschaduw met wat shimmer of ga voor mooie perziktinten. 

Oogschaduw voor bruine ogen

Bij bruine ogen kun je het beste ook voor bruintinten kiezen. Een mooie oogschaduw met wat shimmer staat je extra goed, zeker als er goudtinten inzitten. Daarnaast zijn blauw en paars écht prachtig als oogschaduw voor bruine ogen. Bij wat lichtbruinere ogen kunnen groentinten ook prachtig staan.

oogschaduw voor bruine ogen
Charlotte Tilbury The Golden Goddess Eye Kit bij CharlotteTilbury.com

Oogschaduw voor grijze ogen

Als je grijze ogen hebt kun je veel kleuren hebben. Voor grijze ogen worden vooral bruintinten aangeraden. Een donkere smokey-eye staat ook heel goed als je uit wilt pakken voor een feestje. Andere oogschaduw voor grijze ogen zijn goud en oranje. Blauwe oogschaduw staat ook mooi.

Oogschaduw voor groene ogen

Heb je groene ogen? Kies dan voor warme tinten zoals oranje en rood. Ook goud staat je heel goed en kun je mooi combineren met allerlei aardetinten. Als je je er ogen echt uit wilt laten knallen kun je het beste voor paars gaan. Paars is namelijk de complementaire kleur van groen. 

oogschaduw voor groene ogen
Chanel Les 4 Ombres oogschaduw bij Douglas.nl

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top