Oogmake-up

Altijd geknoei met glitter? Zo doen de pro's het

Altijd geknoei met glitter? Zo doen de pro's het

Nog even wachten en dan is het weer kerst! En daarna gaan we feestelijk het nieuwe jaar in. Feestjes zijn natuurlijk niet compleet zonder een beetje, of heel veel, glitter! Wil jij met glitter aan de slag deze feestdagen? Maak dan gebruik van de volgende tips!

Glitter gebruiken in je make-up is best lastig. Losse glitter is moeilijk om mee te werken omdat het niet uit zichzelf blijft zitten en ook erg moeilijk is om te verwijderen. Maar niet getreurd, met deze tips breng jij glitter aan als een pro!

Gebruik een glitterlijm

Glitter is lastig om aan te brengen. Het zijn kleine losse stukjes en dus komen ze makkelijk op plekken terecht waar je ze niet wil hebben. Om ervoor te zorgen dat je glitter blijft zitten op de plek waar het hoort te zitten, kun je een glitterlijm gebruiken. De Glitter Primer van NYX is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Breng dit product aan op de plek waar je de glitter wil hebben en breng vervolgens de glitter aan op de primer. Dit werkt niet alleen op de ogen, maar ook op de lippen en het lichaam!

Doe altijd je ogen eerst als je met glitter werkt

Aangezien glitter makkelijk verdwaalt raakt, is het altijd verstandig om eerst met je glitter aan de slag te gaan en daarna pas andere make-up aan te brengen. Als je glitter op je foundation valt, kun je dit niet weghalen zonder je foundation te ruïneren. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Als er glitter op je gezicht valt waar nog geen product op zit, kun je dit veel makkelijker verwijderen. 

Glitter verwijderen

Aan het einde van de avond zul je de glitter uiteindelijk weer moeten verwijderen. Dit is vaak het moment waarop je gefrustreerd raakt omdat het maar niet weg wil. Weken na de feestdagen vind je dan nog steeds overal glitters! Make-up artists hebben hier een trucje op gevonden. Zij gebruiken namelijk plakband om glitter te verwijderen. Maak voordat je hiermee begint eerst je gezicht schoon met de make-up remover die je normaal ook zou gebruiken. De meeste glitter zal hiermee wel verwijderd worden. Voor de hardnekkige glitter kun je een stukje plakband gebruiken. Plak dit eerst even op je hand. Hierdoor verliest je plakband wat plakkracht, wat beter is voor je huid. De huid op je gezicht, en zeker op je ogen, is namelijk kwetsbaar! Plak je tape vervolgens over de glitter heen en trek het er rustig af. Je zal merken dat je glitter nu op het plakband zit in plaats van op jou!

Glitter overal!

Als je aan glitter denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan glitter aanbrengen op je ogen. Maar dit is natuurlijk niet de enige optie! Glitter kun je laten terugkomen op zo veel meer plekken in je look! Zo kun je bijvoorbeeld een glitter lip maken. Dit kun je doen door glitter aan te brengen over je lipstick, of door een lipgloss met glitter te gebruiken. Deze van MAC bijvoorbeeld. Verder kun je ook uitpakken met een glitter eyeliner! En je kunt een beetje losse glitter aanbrengen op je gezicht, bijvoorbeeld over je highlighter heen! De keuze is reuze, wees dus vooral lekker extra en creatief! De feestdagen zijn er tenslotte het perfecte moment voor.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top