Oogmake-up

Ogen optisch groter laten lijken met make-up

Ogen optisch groter laten lijken met make-up

Wil je je ogen optisch groter laten lijken? Deze 3 technieken helpen je een handje. De trucjes zijn makkelijk toe te passen en kosten weinig tijd. Benieuwd welke het zijn? Je leest het rijtje hieronder. 

Optisch grotere ogen

Grote ogen worden gezien als een tijdloos schoonheidsideaal. Je eyes een beetje wijder laten lijken vergt helemaal niet zoveel moeite. Integendeel: onderstaande make-uptechnieken zijn simpel en snel.

1. Wit oogpotlood op je waterlijn

De kleur wit laat van alles optisch groter lijken: denk maar aan een witte muur in een ruimte. Ook bij je ogen kun je dit toepassen. Gebruik een wit oogpotloodje en breng dit voorzichtig aan op je waterlijn. Dit geeft je een open blik. Zorg ervoor dat je niet te veel van het product aanbrengt. Less is more bij deze truc. Te veel wit ziet er al snel onnatuurlijk uit. Begin met een klein beetje om te kijken hoe het staat.

2. Highlighter in je ooghoeken

Dit is een andere manier om je ogen groter te laten lijken. Breng highlighter aan op je binnenste ooghoeken en je creëert meteen een optisch groter effect. Wat heb je hiervoor nodig? Een highlighter dat veel licht weerkaatst, dus liever zilverig in plaats van goud. Een lichte oogschaduw met een subtiele shimmer doet ook wonderen. Breng het aan op het binnenste hoekje bij de traanbuis.

Meer lezen: Siren eyes: zo pas je deze make-up techniek toe

3. Mascara op je buitenste wimpers

Wimpers laten je ogen groter lijken, vooral als je wat extra aandacht aan de buitenste haartjes besteedt. Gebruik een wimperkruller om extra veel lengte te creëren. Breng vervolgens je favoriete mascara aan. Ga met het borsteltje verticaal langs je buitenste wimpers om die langer te maken. Door je buitenste wimpers meer te accentueren ontstaat er een lifted effect. Je ogen lijken dan niet alleen groter, maar hebben zo ook meer een amandelvorm.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top