Oogmake-up

Zo krijg jij een nepwimper effect met alleen mascara

Zo krijg jij een nepwimper effect met alleen mascara

Nepwimpers aanbrengen is lastig en je hebt ook niet iedere dag de tijd om te knoeien met losse wimpers en lijm. Wij snappen dit helemaal! Wist je dat je een vergelijkbaar effect kunt creëren met alleen mascara? Dit is hoe jij een nepwimper effect krijgt zonder de nepwimpers!

Stap 1: Krul je wimpers

Je wimpers op de juiste manier krullen kan een enorm verschil maken. Normaal gesproken zet je je wimperkruller een keer op je wimpers en that's it. Maar voor deze techniek gaan we een stapje verder. Begin met het krullen van je wimpers bij de puntjes van je wimpers en werk naar je wimperrand toe. Wees hierbij altijd voorzichtig om te voorkomen dat je per ongeluk wimpers eruit trekt. Door je wimpers op deze manier te krullen, zijn ze overal even goed gekruld. 

Stap 2: Breng oogpotlood aan in je waterlijn

De volgende stap is oogpotlood aanbrengen in je waterlijn. Je waterlijn is het randje van je ooglid onder je wimpers. Breng hier een waterproof oogpotloodje in aan, maar alleen in je bovenste waterlijn. Wij zijn fan van de 24/7 oogpotloodjes van Urban Decay. Als je het lastig vindt om deze stap uit te voeren, hebben we een handige tip. Kijk naar beneden terwijl je dit doet. Door aan je oog te trekken of door naar boven te kijken, is de kans namelijk groter dat je per ongeluk je oog raakt. Als je deze stap hebt voltooid, zal je zien dat je wimperrand nu een stuk voller lijkt, en daardoor lijken je wimpers ook voller.

Stap 3: Breng mascara aan

Nu is het tijd om aan de mascara te beginnen. Begin met het aanbrengen van mascara door het product grondig door je wimpers heen te kammen. Begin bij de wimperrand en wiebel met je mascaraborsteltje terwijl je deze naar boven beweegt. Het kan zo zijn dat je tijdens deze stap wat mascaravlekjes op je oog krijgt. Geen paniek, we leggen je straks uit hoe je deze weg kunt halen! Laat ze voor nu even zitten.

Stap 4: Kam door de wimpers heen

Deze stap is de essentie van deze techniek. Gebruik een wimperkam om door de wimpers heen te kammen en zo de wimpers mooi uit elkaar te halen. Hiermee verwijder je klontjes en verdeel je de mascara goed over je wimpers. Voor deze stap kun je deze wimperkam van Tweezerman gebruiken.

Stap 5: Herhaal stap 3 en 4 totdat je tevreden bent

Als je je eerste laagje mascara aan hebt gebracht, kun je ervoor kiezen om een tweede en derde laagje aan te brengen. Door tussen de laagjes door de wimpers heen te kammen, voorkom je dat de mascara gaat klonteren en dat je wimpers aan elkaar gaan plakken. 

Stap 6: Breng mascara aan met het puntje van de borstel

Als finishing touch kun je met het puntje van je mascara nog een beetje extra product aanbrengen. Concentreer het product aan de onderkant van de wimpers. Mocht het nodig zijn, dan kun je nog een keer met de kam door je wimpers gaan. Zo krijg je de perfecte wimpers.

Stap 7: Breng mascara aan op je onderste wimpers

Deze stap voer je uit zoals je dit normaal gesproken ook zou doen. Breng een beetje mascara aan op de onderste wimpers of sla deze stap over als je dit niet mooi vindt.

Stap 8: Haal eventuele mascaravlekjes weg

Nu je klaar bent met mascara aanbrengen, kun je de uitschieters weghalen. Gebruik hiervoor een droog wattenstaafje. Omdat de mascara opgedroogd is, kun je dit waarschijnlijk met gemak wegvegen. Mocht de mascara hardnekkig zijn, dan kun je een beetje micellair water gebruiken. Zorg er wel voor dat je het ooglid weer goed droog maakt als je klaar bent om te voorkomen dat je mascara gaat vlekken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top