Oogmake-up

Nooit meer last van mascara vlekjes, met de trucjes blijven ze weg

Nooit meer last van mascara vlekjes, met de trucjes blijven ze weg

Als je graag mascara draagt, zul je dit vast wel herkennen. Je doet in de ochtend je make-up, je doet mascara op, en later op de dag heb je opeens allemaal zwarte vlekjes op je ogen. Je mascara is gaan vlekken. Dit is hoe je ervoor zorgt dat de mascara vlekjes weg blijven.

Poeder je ogen af

Mascara reageert niet erg goed op vocht. Het gaat ervan uitlopen en vlekken. Ditzelfde geldt voor vettigheid. Als je een vettige huid hebt, kan je mascara af gaan geven omdat het in aanraking komt met de vettigheid op je huid. Om dit te voorkomen is het daarom verstandig om alle huid rondom je ogen even af te poederen. Ook als je geen concealer draagt is dit verstandig om te doen. Pak een poederdons en een losse poeder en druk je poeder voorzichtig in de huid. Pak alles mee, van je onderste wimperrand tot je bewegend ooglid. Wanneer je dit doet kun je het beste onthouden: poeder alle huid af die aangeraakt kan worden door mijn wimpers.

Gebruik een waterproof mascara

Als afpoederen niet genoeg is, kun je gaan voor een waterproof mascara. Deze mascara's zijn erg sterk en zullen dus ook niet vlekken als ze in aanraking komen met de huid. De Maybelline Lash Sensational Waterproof mascara is een van onze favorieten. Zo bescherm jij jouw make-up look ook gelijk voor het geval dat je in een regenbui terecht komt!

Waterproof make-up is vaak wat moeilijker om te verwijderen. De beste manier om waterproof mascara te verwijderen zonder te hard te moeten wrijven, is met een make-up remover op oliebasis. Deze 2-in-1 remover van Garnier is bijvoorbeeld erg fijn!

Gebruik een primer

Primers zijn handig voor iedere stap van je make-up. Gezichtsprimers zorgen ervoor dat je foundation goed blijft zitten en oogschaduwprimer houdt je oogschaduwlook langer mooi. Mascara primer zorgt ervoor dat je mascara beter aan je wimpers hecht en daardoor ook beter blijft zitten. Daarnaast bevatten veel primers vezels die ervoor zorgen dat je wimpers nog langer lijken als je mascara aanbrengt. Twee vliegen in één klap dus! De Clinique Lash Building Primer is zeker het proberen waard.

Je hebt mascara op je huid, wat nu?

Stel, je bent mascara aan het aanbrengen en je schiet uit. Geen paniek! Je kunt dit verwijderen zonder de rest van je make-up te verpesten. Ten eerste kun je dit foutje voorkomen door je mascara aan te brengen terwijl je naar beneden kijkt. Hiermee geef je jezelf zo veel mogelijk werkruimte. Maar mocht het toch misgaan, ga dan niet gelijk er overheen wrijven met een wattenstaafje. Laat de mascara eerst opdrogen. Zodra de mascara droog is, kun je het vlekje gemakkelijk wegschrapen met een wenkbrauwborsteltje.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top