Gezichtsverzorging

Primer: waarvoor gebruiken we het + welke zijn het fijnste?

Primer: waarvoor gebruiken we het + welke zijn het fijnste?

Voordat je begint aan je make-up routine zijn een aantal stappen noodzakelijk om te volgen, wil je het mooiste resultaat behalen. Zo is je dagcrème een belangrijk gedeelte voor de hydratatie van je huid en is primer ook vaak van belang. Maar waarom gebruiken we primer eigenlijk en wat doet het precies?

Primer is erg geliefd onder make-up lovers en is voor sommigen niet weg te denken uit hun beauty routine. Anderen gebruiken het juist helemaal niet of twijfelen over het beginnen aan primer. We say: try it. Er zitten een boel voordelen aan primer die je niet wilt missen.

Waarvoor gebruik je het?

De basis van je make-up is misschien wel het belangrijkste van je beautyroutine. Wanneer deze mooi zit, locked het je hele look in één. Hiervoor is primer vaak de heilige graal. Primer breng je aan na je dagcrème en vóór je foundation. Deze zorgt er eigenlijk voor dat er zich een barrière vormt tussen je huid en de make-up die je hierop aanbrengt. Het beschermt je velletje tegen schadelijke stoffen die in je make-up kunnen zitten en zorgt ervoor dat al deze stoffen niet direct in je huid trekken. Het doel van je primer is het vormen van een perfect gladde ondergrond (je huid), zodat je make-up er zo mooi mogelijk op gaat en je zo min mogelijk poriën zult zien. Dit gaat gemakkelijk doordat er in primers vaak, al dan niet altijd, siliconen zitten. Deze zorgen voor het gladde oppervlak doordat je poriën gevuld worden. Je voelt hierdoor dat je foundation er een stuk makkelijker op gaat en je huid zijdezacht aanvoelt. Qua textuur voelt primer aan als een dikke crème. Laat het daarom eerst even een minuutje zitten voordat je de rest aanbrengt, zodat het goed in je huid trekt.

Behalve dat het je velletje beschermt en je make-up er mooier op laat zitten, zit er nog een groot voordeel aan primer: je foundation blijft goed gedurende de dag. Primer werkt eigenlijk als een soort lijm en zorgt er hierdoor voor dat je langer kunt genieten van een mooie basis.

Deze primers zijn het proberen waard

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top