Oogmake-up

Mascara cocktailing: zo krijg je de perfecte wimpers

Mascara cocktailing: zo krijg je de perfecte wimpers

Voor iedereen die niet geblessed is met volumineuze en donkere wimpers: zoals je weet is het vinden van de perfecte mascara ontzettend moeilijk. Helemaal als het je einddoel is om prachtige, lange wimpers te hebben die ook nog eens de hele dag gekruld blijven zitten. Natuurlijk kun je voor het gemak kiezen voor nepwimpers of extensions gaan, maar wat als we je vertellen dat je zelf ook gewoon dit effect kunt creëeren met, jawel, maar twee mascara's?

As seen on TikTok is dan ook de nieuwe trend op het gebied van wimpers, namelijk: mascara cocktailing... 

Wat is mascara cocktailing?

Deze trend die we op TikTok al meerdere keren voorbij hebben zien komen, is eigenlijk best een hele simpele. We hebben direct goed nieuws, want je hoeft hiervoor niet eens een superbeautygoeroe te zijn (yay). Met mascara cocktailing breng je simpelweg meerdere lagen mascara aan. Misschien brengt dit fenomeen je helemaal terug naar je emo-fase in 2013, maar geloof ons: het werkt. Het is namelijk de bedoeling dat je twee mascara's gebruikt en níet gaat voor een klonterige, dikke wimpers look.

Laagjes, laagjes, laagjes

Zoals we al schreven gaat mascara cocktailing dus om het aanbrengen van meerdere lagen. Kies voor twee mascara's: één met een dun borsteltje en één met een dikker borsteltje en die je wimpers een volumeboost geeft. Het maakt niet per se uit voor welk merk je kiest, kies een mascara waarvan jij denkt dat 'ie goed bij je past. Voordat je begint is het een goed idee om je wimpers helemaal schoon te hebben. Dus ja, ook wanneer je gisteravond vergeten bent je make-up eraf te halen en het mooi liet zitten voor de volgende dag, weghalen die restjes. 

Zo werkt het 

Als je je lashes goed hebt schoongemaakt ga je aan de slag met de mascara die ervoor zorgt dat je wimpers wat uit elkaar gaan staan (die met het dunne borsteltje, dus). Zorg ervoor dat je dit vanaf de root van je wimpers in een zigzaggende beweging erop smeert. Doe dit meerdere keren totdat je denkt dat het geheel 'stevig' genoeg is. Laat het allemaal even drogen en bereid je voor op een geweldig resultaat na deze volgende en laatste stap. 

Pak de dikkere, volumineuze mascara erbij en ga ook met deze mascara meerdere keren over je wimpers heen. Het effect wat je nu bereikt hebt zijn wimpers die veel minder kans hebben om te gaan klonteren door de basis van het eerste rondje mascara. Eindstand: prachtige lashes die je ogen meer doet openen en een licht, maar toch een beetje een dramatic effect hebben. 

Toch nog even spieken om te zien hoe het er in real life aan toe gaat? Check hieronder dan de video met de tutorial!

@akaskinbasics This mascara combo is elite: @COVERGIRL Lash Blast Clump Crusher + Covergirl Exhibitionist mascara 🤩😊 #beauty #makeuptips #mascara #mascaracocktail #mascaracocktailing #covergirl ♬ Hold Me Closer - Elton John & Britney Spears
Beeld: iStock, TikTok
Deel dit artikel
Back to top