Beauty

Door de regen? Zó blijft jouw make-up het beste zitten

Door de regen? Zó blijft jouw make-up het beste zitten

Stel, je hebt net je make-up gedaan. Het zit helemaal perfect. Je staat op het punt om naar buiten te gaan en op de fiets te stappen. Maar dan zie je dat het regent. Dat is balen, want je make-up gaat dit sowieso niet overleven. Wil jij nooit meer in deze situatie terecht komen? Zo zorg jij ervoor dat je make-up goed blijft zitten als het regent.

Gebruik primer

Primers zorgen ervoor dat je make-up beter aan de huid hecht. Een primer die hier specifiek op gericht is, kan je make-up redden als je in een bui terecht komt. Breng je primer aan voordat je foundation aanbrengt en na je skincare. De All Nighter Face Primer van Urban Decay vinden wij zeker een aanrader.

Skip de matte look

Als je van matte make-up houdt, is regen je grootste vijand. Je gezicht kan onmogelijk mooi mat blijven als je make-up in aanraking komt met water. Je kunt daarom het beste voor een glowy look gaan. Poeders overleven de regen niet, deze kun je dan ook beter minimaal gebruiken. Als je echt poeder nodig hebt, kun je deze het beste bijwerken als je weer uit de regen bent. Dep je gezicht voorzichtig droog met een handdoekje of tissue en breng daarna je poeder aan. 

Ga voor vloeibare producten in plaats van poeder

Poeder en regen gaan gewoon niet samen. Daarom kun je voor je blush, bronzer en highlighter het beste voor vloeibare producten of crèmes gaan. Deze smelten in de huid en zullen niet wegsmelten door een beetje water. De producten van Nudestix zijn erg fijn, probeer bijvoorbeeld deze Nudies Matte Lux All Over Face Blush.

Gebruik waterproof producten, specifiek voor de ogen

Waterproof producten zijn voor ons Nederlanders echt een lifesaver. Het regent nou eenmaal veel in ons kikkerlandje en dus kunnen we maar beter voorbereid zijn. Kies voor je oogmake-up voor waterproof. Denk aan waterproof mascara en eyeliner. Dit is de beste manier om te voorkomen dat je in een panda verandert wanneer je in een bui belandt. De waterproof variant van de Lash Sensational Sky High mascara van Maybelline is een van onze favorieten.

Maak je look af met setting spray

Setting spray is een onmisbaar product als het op regen aankomt. Dit product zorgt ervoor dat al je make-up producten in je huid smelten en beschermt het tegen dingen als regen, zweet en aanraking. Spray je setting spray op je gezicht zodra je helemaal tevreden bent met je look. Voor extra zekerheid kun je ook je setting spray aanbrengen als je klaar bent met je foundation en concealer en daarna nog een keer aan het einde van je routine.

Neem een make-up tasje mee om je make-up bij te kunnen werken waar nodig

Je kan een hoop doen om de kans dat je make-up uitloopt in de regen te verkleinen, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen. Neem daarom een make-up tasje mee met alle essentials om je look mee te redden. Neem je poeder mee, je lipstick, je mascara en eventueel je eyeliner. Doe ook wattenstaafjes en make-up remover in je tasje om eventuele vlekjes van uitgelopen make-up weg te kunnen halen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top