Oogmake-up

Siren eyes: zo pas je deze make-uptechniek toe

Siren eyes: zo pas je deze make-uptechniek toe

Wie de standaard winged eyeliner een beetje aan de brave kant vindt zal ongetwijfeld enthousiast worden van de siren eye. We nemen je mee in de wereld van deze beautytechniek!

Mysterie en kracht

Deze techniek brengt een knipoog naar de mythische zeemeermin 'sirene'. Volgens de Griekse mythologie symboliseren zeemeerminnen verleiding, omdat ze zeelieden met hun gezang lokken. In een bredere context verwijst het begrip 'sirene' tegenwoordig naar krachtig verleidelijke vrouwen. In films zien we deze vrouwen vaak met een intense hoeveelheid eyeliner, zowel boven als onder het oog aangebracht. Een veel dramatischer effect dan een gewone 'wing'.

Meer lezen: Zo blijft je make-up langer zitten

De siren eyes techniek

Alles wat je nodig hebt is eyeliner, oogschaduw en een flinke voorraad wattenstaafjes: het creëren van siren eyes vergt namelijk enige oefening. Kort samengevat breng je een diepe tint zwart aan rond zowel het bovenste als onderste ooglid en blend je deze omhoog. Voor een nog indrukwekkender resultaat kun je gebruikmaken van een diepzwarte vloeibare eyeliner of een vleugje kleur, gecombineerd met subtiele strassteentjes. Stap voor stap is dit hoe je de siren eyes maakt:

1. Trek een lijntje met een zwart oogpotlood, eyeliner of een oogschaduw van de ooghoek tot net aan de arcadeboog.

2. Daarna trek je nog een lijn boven de arcadeboog. Volg hierbij de vorm van je ogen.

3. Aan de onderste wimperrand teken je een halve lijn, richting je buitenste ooghoek.

4. Verbind de lijnen met elkaar.

4. Blend alles in met een matte oogschaduw of bronzer.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top