Oogmake-up

De make-up trend ‘statement liner’: eyeliner kan niet gek genoeg

De make-up trend ‘statement liner’: eyeliner kan niet gek genoeg

Een make-up trend van 2024 is de statement liner. Het gaat om experimenteren en zo gek mogelijk. Wij laten je een aantal voorbeelden zien en hoe je het draagt.

Lees ook: Dit worden de grootste make-up trends voor deze zomer

Dit is de ‘statement liner’ make-up trend 

Grafische eyeliner

Bij eyeliner denk je waarschijnlijk vooral aan de klassieke vorm. Een mooi lijntje om de randen van je ogen te accentueren, ook wel de klassieke cat eye genoemd. Er zijn nog zoveel manieren om het te gebruiken. De grafische eyeliner trend is daar een voorbeeld van. Van grafische patronen en geometrische vormen tot double winged eyeliners. Het draait om creativiteit en hoe ingewikkeld het ook lijkt, het is makkelijk zelf aan te brengen. Het geeft je de vrijheid om te ontdekken welke stijl bij je past, experimenteer er dus maar goed op los. Vooral met gekleurde eyeliners is dit een goed idee. Zo maak je je eigen kunstwerk op je gezicht. Hierbij een paar voorbeelden.

  • Reverse eyeliner: eyeliner hoeft zeker niet alleen boven het oog opgebracht te worden. Ook onder het oog is een leuk idee. Breng een gekleurde eyeliner aan onder je oog zo dik of dun als je zelf wil en voeg voor de gezelligheid wat glitter toe.

Meer op Instagram
  • Floating eyeliner: bij de floating eyeliner, vertaald als zwevende eyeliner, breng je eyeliner aan op de plooi van het ooglid, contouren onder je wimperrand of je inner corner, in plaats van op de wimperlijn. Hierdoor lijkt het alsof de lijn boven je oog zweeft. Dit voegt diepte en dimensie toe aan je look. Zoek naar een creatieve plek rondom je oog op de eerder genoemde plekken, kijk naar de vorm van je ogen en creëer je eigen oogkunstwerkje. Het beste is om van de binnenste ooghoek naar de buitenkant toe te werken.

 

  • Fishtail eyeliner: dit is vooral een sexy en intense look met twee lijntjes op je ooghoek, in plaats van één. Niet heel moeilijk dus. Je trekt een lijntje met vloeibare eyeliner van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek op je ooglid en vervolgens een tweede op je onderste ooglid (gelijk met je wimpers) naar de buitenste ooghoek. Sexy!

 

Tips voor het aanbrengen van de eyeliners voor een mooi resultaat

  1. Kies de juiste materialen, zoals een nauwkeurige eyelinerpen of een gelliner met een kwastje voor de lijnen

  2. Begin met een basis van neutrale oogschaduw, zo valt de eyeliner op en blijft het zitten

  3. Oefenen, oefenen, oefenen. Probeer vormen uit op de achterkant van je hand

  4. Voeg kleur toe. Wees niet bang om te experimenteren met felle, vrolijke kleuren: het heet niet voor niets de statement eyeliner trend.

Bron: iciparisxl.be | narcissebeauty.com
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top