Face & Sculpting

Wil je sproetjes? Zo maak jij ze zelf met make-up

Wil je sproetjes? Zo maak jij ze zelf met make-up

Sproetjes zijn één van de zeven schoonheden en wij begrijpen dat volkomen. Sproetjes zijn een ding en er is een hele faux freckle trend gaande. Je hebt vast en zeker de sproetjes filter voorbij zien komen en zelfs gebruikt. Niet iedereen is gezegend met een gezicht vol sproetjes en sommige mensen die ze hebben zijn er niet per se blij mee. Ik vind ze prachtig! Ik houd ervan als de zon schijnt en ze op mijn eigen gezicht nog meer zichtbaar worden

Sproetjes zijn op het moment zo populair dat er veel wordt geëxperimenteerd met make-up om deze look na te maken. Wij leggen je uit hoe het moet en welke producten je kan gebruiken om fake freckles te creëren.

Met een sproetjespen

Cosmeticamerken spelen op deze trend in en hebben een sproetjespen ontworpen. Er zijn sproetjespennen in verschillende tinten voor verschillende huidskleuren. Het enige wat je hoeft te doen, is met de pen stipjes zetten op je gezicht. Je creëert een natuurlijkere look door met je vinger op het stipje te deppen zodat ze licht vervagen. Zorg dat je genoeg ruimte laat tussen je neppe sproetjes om het zo echt mogelijk te laten ogen. Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat.

Lime Crime Freckle Pen bij Douglas.com

Joya Beauty Sproetjespen in Donkerbruin bij BOL.com

Met wenkbrauwpotlood, lipliner, oogschaduw, foundation of eyeliner

 

Wenkbrauwpotlood

Je favoriete wenkbrauwpotlood die precies jouw haarkleur is, is ook perfect voor deze look. Let wel op dat het een fijne punt heeft! Probeer verschillende groottes sproetjes uit om te zien wat wel en niet werkt. Het is niet erg als ze een beetje misvormt zijn, zo zien ze er juist echter uit!

Lipliner

Voor een lipliner geldt hetzelfde als voor een wenkbrauwpotlood. Gebruik de lipliner om sproetjes te maken op je wangen en neus. Begin met een licht stipje en creëer langzaam meer dekking.

Oogschaduw

Pak je oogschaduwpalet erbij en kies een aantal kleurtjes die goed bij jouw huid passen. Pak een schuifspeldje of een dun penseeltje en maak deze van tevoren nat. Echte sproetjes hebben nooit allemaal dezelfde kleur dus varieer met verschillende tinten.Wissel ook dikke en dunne stipjes met elkaar af.

Foundation

Heb je nog een foundation liggen die te donker is? Deze kun je ook gebruiken om deze trendy look te maken. Dip met een penseel in de foundation en ga met je duim over de haartjes zodat er stipjes op je huid spatten.

Eyeliner

Een eyeliner in licht- of donkerbruin is ook een optie om neppe sproetjes mee te maken. Is je eyeliner waterproof? Zorg dan dat jij je sproetje niet per ongeluk uitsmeert. Druk eerst voorzichtig met je eyeliner en daarna wat harder zodat het sproetje beter zichtbaar wordt. Als je een liquid variant gebruikt, druk het puntje dan eerst op een keukenpapiertje en zorg ervoor dat er genoeg product op het puntje zit.

Setting spray of fixeerpoeder

Ben je tevreden? Maak je look dan af met een setting spray of fixeerpoeder. Op deze manier gaan jouw faux freckles niet vlekken of afgeven.

Ga jij deze make-up trend uitproberen?

Beeld: Photo by Alexander Scott Lambley on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top