Beauty

Zo haal je het beste uit je mascara

We dromen allemaal wel van mooie, lange en vooral ook volle wimpers, maar dat is simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Sommigen gaan daarom voor wimperextensions, maar daar zitten toch meer nadelen aan dan wij hadden verwacht. Vandaar dat wij zijn gaan kijken hoe we het beste uit onze mascara kunnen halen en hoe we zo dicht mogelijk bij dat false lash effect kunnen komen. Natuurlijk delen we de tips en valkuilen graag met je!

1. Het 'pompen' van je mascara
Een fout die we allemaal maar al te vaak maken. Je beweegt je mascara borsteltje een paar keer heen en weer in de tube om meer product te krijgen, maar eigenlijk is dit funest voor de kwaliteit. Je pompt hierdoor namelijk lucht in het houdertje, waardoor het product eerder uitdroogt. 

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

2. Te lang dezelfde mascara gebruiken
Dat mooie effect dat je mascara je beloofde toen je hem net kocht, zal een paar maanden nadat je hem hebt geopend jammer genoeg flink zijn verminderd. Je kan nog zo je best doen, maar op een gegeven moment moet je afscheid nemen van je oude vertrouwde borsteltje en op zoek gaan naar een nieuwe. 

3. Te veel in één keer
Als je het borsteltje uit de houder haalt en het gelijk gaat gebruiken, zorg je er waarschijnlijk voor dat er te veel mascara in één keer wordt aangebracht. Dit kan voor plakkerige wimpers zorgen en dat is totaal niet de look waar we voor gaan natuurlijk. 

4. Te weinig aanbrengen
Weelderige wimpers krijg je niet al na één laagje mascara. Het kan wel spannend zijn om meer mascara aan te brengen, maar als je laagje voor laagje aanbrengt, zal er niks geks gebeuren. Je ziet het snel genoeg als het te veel wordt, waardoor je gemakkelijk kan stoppen op het perfecte moment. 

5. Doe een check-up
Na een fietstocht in slecht weer of nadat je geniesd hebt, kan je perfect aangebrachte mascara al weer helemaal slordig zijn gaan zitten. Het is daarom belangrijk om af en toe een check-up te doen. Je kan een oude mascara in je tas bewaren om de haartjes weer even goed op hun plek te zetten als het is misgegaan. 

 

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op

6. Gebruik eyeliner
Door een dun laagje eyeliner op je wimperrand aan te brengen, zorg je ervoor dat je wimpers veel voller en langer lijken dan dat ze al zijn!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top