Beauty

5 x serums voor megalange wimpers onder de loep

5 x serums voor megalange wimpers onder de loep

Lange wimpers, daar dromen we allemaal toch van? De één is gezegend met mega lange wimpers, de ander moet het met kortere exemplaren doen. Toch kunnen we de natuur tegenwoordig eenvoudig een handje helpen. Met een likje mascara, wimperextensions of met een wimperserum, welteverstaan. 

Er komen veel voordelen kijken bij het gebruik van een wimperserum. Zo zie je vaak na een tijdje gebruik een verbetering in lengte, de wimperlijn wordt dikker, de haarzakjes verbeteren en de wimpers worden donkerder. Dat willen we! In dit artikel leggen wij de werkzame stoffen en verschillen uit van vijf verschillende typen wimperserums. 

 

Welke wimperserums zijn veilig te gebruiken?

Na berichtgeving over de (on)veiligheid rondom het gebruik van wimperserums zijn er veel vragen over welke serums veilig te gebruiken zijn en welke niet. Het is namelijk belangrijk dat de werkzame stoffen in een wimperserum voldoen aan de EU-wetgeving voor cosmetica. Gelukkig voor ons is dit in 99% het geval bij het wimperserum aanbod binnen de Benelux. 

Ook zijn er serums die niet voldoen aan deze wetgeving. Vaak gaat dit om wimperserums met de werkzame stof Bimatoprost, zoals het gehypete Superlash serum van Kruidvat. Omdat deze wimperserums tot irritatie en in ernstige gevallen tot blijvende schade kunnen leiden, zijn veel van deze serums uit de verkoop gehaald. 

Of alle risico's daarmee verdwenen zijn, is nog niet zeker. Oogarts Richard Zegers, werkzaam in het Diakonessenhuis in Utrecht, geeft aan dat wimperserums met actieve bestanddelen mogelijk dezelfde bijwerkingen kunnen hebben als Bimatoprost. Omdat deze stoffen echter nooit als geneesmiddel zijn goedgekeurd, is er ook ook geen uitgebreid onderzoek naar deze stoffen gedaan. Het gebruik van wimperserums met actieve werkstoffen is dus altijd op eigen risico. 

1. Wimperserum met Isopropyl Cloprostenate: Aphro Celina

In het Aphro Celina Eyelash Serum zit de werkzame stof Isopropyl Cloprostenate, een door de EU-goedgekeurde werkstof voor cosmetica. Deze stof heractiveert de haarwortels van de wimpers en verlengt de groeifase. Het resultaat: langere, vollere, sterkere én glanzende wimpers! Het serum wordt onder de strengste productieregels voor cosmetica geproduceerd in Duitsland en is inmiddels al meer dan honderdduizend keer verkocht. 

Het serum breng je bij voorkeur voor het slapengaan dun aan met het borsteltje. Als het goed is, zie je binnen zes weken resultaat. 


Aphro Celina Eyelash Serum bij Bol.com

2. Wimperserum met peptides: Rapidlash en Revitalash 

Fabrikanten van de wimperserums Revitalash en Rapidlash maken gebruik van peptides. Producten met peptides zijn vaak groeiserums en conditioners. Het wimperverlengende effect van peptides ligt iets lager dan bij de werkzame stof Isopropyl Cloprostenate. Wat het wel doet, is zorgen voor wimpers die er mooier, gezonder en íets langer uitzien. Ook wimperserums met peptides voldoen aan de EU-wetgeving. 

Deze serums breng je voor het slapengaan aan langs de wimperrand. Binnen enkele weken zul je zien dat de conditie van je wimpers verbeterd is en ze er een stuk gezonder uitzien!

Revitalash Wimperserum bij Bol.com

3. Wimperserums met Black Sea Rod Oil: Aphro Celina Corallíon en RefectoCil Lash & Brow Booster

Wimperserums met Black Sea Rod Oil zijn geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Wimperserums met Black Sea Rod Oil voldoen dan ook aan de EU-wetgeving en zijn veilig te gebruiken. De werkzame stof in deze serums heet prostaglandine. Deze stof is volledig natuurlijk. Wimperserums met deze stof, zoals Aphro Celina Corallíon en RefectoCil Lash & Brow Booster, revitaliseren en stimuleren de groei van de wimpers op een natuurlijke wijze. 

Dit serum breng je éénmaal per dag aan als je eyeliner en binnen vier tot zes weken worden je wimpers sterker, langer en voller. 

RefectoCil Lash & Brow Booster bij Bol.com

4. Wimperserums met Bimatoprost: Kruidvat Superlash en Etos Wimperserum

Dan nu de gehypete maar niet zo veilige wimperserums met de werkzame stof Bimatoprost. Deze werkzame stof werd eerder ingezet als medicijn tegen oogaandoeningen zoals staar en heeft als bijwerking het voller, donkerder én langer maken van de wimpers. Net als de stoffen Isopropyl Cloprostenate en Peptides is Bimatoprost een prostaglandine. Het verschil is dat Isopropyl Cloprostenate en Peptides cosmetische stoffen zijn en Bimatoprost een medicinale stof is. Het gebruiken van wimperserums met deze stof kan als gevolg hebben: geïrriteerde ogen, verkleuring in de iris en pigmentvlekken op de oogleden. Om deze reden is Bimatoprost volgens EU-wetgeving niet langer toegestaan in cosmetische producten.

Wimperserums zoals Kruidvat Superlash en Etos Wimperserums zijn uit de verkoop gehaald omdat ze niet voldoen aan de EU-wetgeving. 

Het SuperLash serum van de Kruidvat is niet langer verkrijgbaar omdat het niet voldoet aan EU-wetgeving

5. Wimperserums met oliën: Castorolie en RefectoCil 

Er zijn ook serums zonder actieve werkstoffen. Deze serums vallen eerder onder wimperconditioners en bevatten verzorgende oliën en ingrediënten. Vaak zijn ze dan ook een goedkoper alternatief voor dure wimperserums met bekende actieve bestanddelen. Een bekende olie die erom bekendstaat wimpers te verzorgen, is castorolie. Deze olie laat wimpers er mooier en glanzender uitzien maar zijn minder effectief op gebied van wimperverlenging.

Castorolie is een verzorgende olie voor je wimpers (en wenkbrauwen) die volledig natuurlijk is. Ook RefectoCil Lash & Brow Booster is gemaakt van natuurlijke stoffen en stimuleert de groei van de wimpers op natuurlijke wijze. De verzorgende oliën en rijke voedingsstoffen verbeteren en optimaliseren de conditie van je wimpers en wenkbrauwen bij regelmatig gebruik. 

De Tuinen pure castorolie bij Holland & Barrett

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top