Oogmake-up

'Doll lashes’ zijn trending: zo bereik jij de look

'Doll lashes’ zijn trending: zo bereik jij de look

Als kinderen hadden we allemaal waarschijnlijk wel poppen. Barbies, Bratz, noem maar op. We wilden toen al op ze lijken. En tegenwoordig willen we dat stiekem nog steeds. 'Doll lashes' zijn de nieuwe make-up trend die probeert om de poppenlook na te bootsen. Zo bereik je de look.

De trend

De 'doll lashes' look heeft een vintage look. Het doet denken aan de wimpers van babypoppen uit de jaren '50 en Barbies uit de jaren '80. Daarnaast heeft het iets weg van de mod look uit de jaren '60 die werd gedragen door iconen als Sharon Tate en Twiggy. Tegenwoordig wordt de trend veel teruggezien op Tiktok en bij K-pop sterren. 'Doll lashes' is een trend met een ultra-vrouwelijke look. De trend gaat ook vaak gepaard met de 'wet look' die momenteel ook werd in is. De cartoonachtige look is waarschijnlijk weer teruggekeerd dankzij AI-technologie en sociale media, die de interesse in animatie uit de vorige deccennia weer aanwakkeren.

Zo bereik je de look

Om het beste resultaat te creëren voor de doll lashes look, kun je nepwimpers gebruiken. Je kan volledige nepwimpers gebruiken die al een beetje het doll lash effect hebben, of gaan voor enkele wimpers. Hiermee werken is moeilijker dan met gewone nepwimpers, dus het aanbrengen ervan vergt misschien wat oefening.

Werk je liever alleen met mascara? Geen probleem. Gebruik alleen het topje van je mascaraborsteltje om mascara aan te brengen. Werk in naar boven gaande bewegingen om wimpers bij elkaar te pakken. Gebruik vervolgens een pincet om je wimpers aan elkaar te plakken waar je dit wil en om ze uit elkaar te halen waar je ze liever uit elkaar wil hebben. Het aanbrengen van doll lashes vergt iets meer tijd dan simpelweg mascara aanbrengen. Deze look is dus meer geschikt voor speciale gelegenheden dan voor iedere dag. Maar als je de look erg leuk vindt, kun je hem alsnog iedere dag dragen. Je kan de look wat subtieler toepassen door het alleen op je onderste wimpers te dragen. Voor een meer aanwezige look kun je het zowel op je bovenste als op je onderste wimpers doen. Om je wimpers er echt uit te laten springen, kun je de rest van je make-up het beste vrij neutraal houden. Laat de oogschaduw dus even liggen of hou je look erg minimaal. Hierdoor kunnen jouw prachtige poppenwimpers de show stelen! Combineer de look met een nude lipstick of een doorzichtige lipgloss.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top