Oogmake-up

Nepwimpers: hoe het wél moet!

Nepwimpers: hoe het wél moet!

Niet iedereen is gezegend met volle en lange wimpers. Je kunt hiervoor zorgen door een aantal tips en trucs toe te passen, zoals het gebruiken van een serum. Wat je natuurlijk ook gewoon kunt doen, is gebruik maken van nepwimpers.

Valse wimpers opdoen is niet heel eenvoudig en het is iets wat moeilijk is om goed onder de knie te krijgen. Sommige mensen doen het al jaren fout zonder dat ze het zelf doorhebben. Gelukkig bestaat er zoiets als het internet en zijn wij erachter gekomen hoe het wél moet.

 

Buitenzijde bijknippen

Als eerste moet je de wimpers op de juiste lengte knippen. Knip altijd de buitenzijde bij van je wimpers om het zo natuurlijk mogeljik te laten lijken. Knip je wimpers één voor één op maat want de grootte van je ogen kan verschillen.

Wimperrand lijmen

Sommige mensen doen dit blijkbaar verkeerd! De lijm moet op de wimperrand worden geplaatst en niet langs de wimperrand.

Lijm andersom op wimpers plakken

Houd je fake lashes boven de tube met lijm, in plaats van eronder. Op deze manier voorkom je dat er lijm op je mooie neppe wimpers terechtkomt en heb je meer controle over de hoeveelheid die je aanbrengt.

30 seconden regel

Wacht dertig seconden na het smeren van de lijm. Het heeft tijd nodig om kleverig te worden. Als je ze gelijk op probeert te doen dan bewegen ze nog te veel. Even geduld hebben dus!

Spiegel

Leg een spiegel op tafel neer zodat de spiegel onder je gezicht komt te liggen. Deze positie help je bij het plaatsen en perfectioneren van de nepwimpers. Je hebt namelijk veel meer zicht dan als je voor een spiegel staat.

Liquid eyeliner toevoegen

Als de nepwimpers dan eindelijk goed zitten, kun je de lashes en meer natuurlijke look geven. Vul de kale plekken op met liquid eyeliner. Dit vereist enige precisie, maar het is het waard! Het laat je ogen er ook nog eens groter uitzien.

Beeld: Photo by Kim Carpenter on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top