Fashion

Van Barbie core naar ballet core: zo style je deze nieuwe trend

Van Barbie core naar ballet core: zo style je deze nieuwe trend

Dit jaar hebben we al veel te maken gehad met verschillende fashion 'cores'. Well tenniscore en Barbie core, move over. Want het najaar draait helemaal om ballet core. Denk hierbij aan ballerina's (ja, echt), beenwarmers, tutu's en ga zo maar door.

We hebben hieronder wat mooie kiekjes voor je neergezet die je een heleboel inspiratie geven voor hoe je deze ballet core kunt stylen.

Ballet core: zo style je het

Misschien heb je het op Pinterest en Instagram al meerdere keren voorbij zien komen: ballerina's. In de ballet core die nu helemaal on trend is, is dit hét item. Eerlijk, wij dachten ook dat we ze er nooit meer uit hoefden te halen als we onze ballerina's ver in de kast zouden stoppen. Maar niets is minder waar. Ballerina's zijn weer helemaal terug, en niet zo'n beetje ook.

En je weet het: zien we queen Matilda Djerf ermee zien rondlopen, there's no way back. Wat ook nog eens handig is, ballerina's kun je eigenlijk overal mee stylen. Een lange jeans, shirt of sweater erboven en je outfit is compleet. 

Beenwarmers 

In de ballet core zijn er nog een aantal andere items die we dus niet alleen in de sport zelf gebruiken. Beenwarmers en tutu's (!) worden nu ook en public weer geaccepteerd. Mocht je ze dus nog ergens in de kast of op zolder hebben liggen, dan wordt het tijd dat je ze weer tevoorschijn tovert. Vooral voor op een zonnige herfstdag zijn beenwarmers je beste vriend. Een leuk rokje of jurkje erboven, beenwarmers eronder en je bent klaar.

Onder andere Bella Hadid is (natuurlijk) ook al gespot met heerlijke fuzzy beenwarmers. Staat best leuk eigenlijk... 

Tutu's

Oké, beenwarmers en ballerina's zijn nog te begrijpen, maar tutu's? Yep, en geloof ons, na het zien van de inspi-foto's ben jij ook om. Met een tutu maak je deze herfst gegarandeerd een supergaaf fashion statement en zie je er hartstikke stylish uit. Een tutu is natuurlijk supergirly, maar je kunt je outfit direct stoerder maken met een tof paar (cowboy)laarzen of een oversized jacket over je rok of jurk heen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top