Gezichtsverzorging

Dit is dé gouden tip als je lange wimpers wilt hebben

Dit is dé gouden tip als je lange wimpers wilt hebben

Mooie, lange en sterke wimpers. Dat willen we allemaal. Om je wimpers maximaal te laten groeien, is het handig dat jij de kleine haartjes begrijpt. Zo is het bijvoorbeeld harstikke normaal om per dag ongeveer 3 tot 4 wimperhaartjes te verliezen. Weet jij bijvoorbeeld al dat wimpers in fases groeien? En de tip om ze zo lang mogelijk te laten groeien? Op dit en meer hebben wij een antwoord. 

Wimpers zijn soms moeilijk te begrijpen. De ene dag heb je amper mascara nodig omdat ze van zichzelf al prachtig krullen en de andere dag heb je praktisch geen wimpers. Het hebben van langere, gezonde wimpers ziet er niet alleen mooi uit. Lange wimpers zijn goed voor je want ze beschermen je ogen een stuk beter. 

Laten we het eerst hebben over mascara

Je wimpers zijn hartstikke delicaat en breken dus snel af. Door te slapen met mascara, te hard wrijven en je wimpers niet correct reinigen, kunnen ze uitvallen en worden ze dus een stuk minder sterk. Dit zijn slechte gewoontes die de weg naar lange en gezonde wimpers alleen maar moeilijker maken. Hier zijn nog een paar gewoontes waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. 

  • Het dragen van nepwimpers met mascara.
  • Je wimpers krullen.
  • Trekken aan je wimpers (obviously).
  • Teveel lagen mascara aanbrengen. 

Zoals je ziet, hebben veel slechte gewoontes één ding gemeen: mascara. Dit goedje is letterlijik een zegen en een vloek en daarom moeten we er goed mee omgaan. Vallen je wimpers vaker uit? Kijk dan echt kritisch naar je mascaragebruik. Er zit, om het zo lomp mogelijk te zeggen, best veel bende in mascara. Probeer eens de switch van je alledaagse mascara naar een mascara met minder schadelijke ingrediënten te maken. Hier zitten componenten in die geschikt zijn voor kwetsbare wimperhaartjes en gevoelige ogen. Begrijp dus goed dat mascara je wimpers letterlijk kan maken of breken. 

De tip voor langere wimpers

Dus, wat is het geheim voor lange wimpers? Het antwoord is simpel maar vereist wel een paar stappen. Het begint allemaal met het correct verzorgen van je wimpers. Behandel ze op de juiste manier en neem hiervoor echt je tijd. Ben je klaar met het reinigen van je gezicht en wimpers? Breng dan met een oud (schoon) mascaraborsteltje olijfolie op je wimpers aan. Ja, olijfolie. Het goedje is rijk aan vitamine E en vetzuren die wimpers, die het zwaar te voorduren hebben gehad de hele dag, een boost geven. Extra vierge olijfolie maakt je wimpers sterker, zachter, gehydrateerder en gezonder. Smeer elke avond wat olijfolie op je wimpers en ze zijn binnen no time zo goed als nieuw. Als jij je afvraagt waarom we specifiek extra vierge olijfolie noemen: extra vierge betekent 'extra maagdelijk'. Nee, dit betekent niet dat deze olijfolie onervaren is maar dat het nóg puurder is dan 'normale' olijfolie. 

And there you have it, het geheim dat je extra lange wimpers gaat bezorgen. Het is belangrijk om het 's avonds te doen, dit omdat je wimpers, net als de rest van je gezicht, dan de tijd hebben om te herstellen en alles op te nemen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top