Lichaamsverzorging

Scheren maar geen scheerschuim? Dit zijn de 5 beste alternatieven

Scheren maar geen scheerschuim? Dit zijn de 5 beste alternatieven

Hoe je scheert? Dat is helemaal aan jou. Het enige wat je sowieso nodig hebt is een scheermesje en scheerschuim, toch? Wat als die scheerschuim op is en je moet toch scheren? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Heel misschien vind je de methodes hieronder zelfs beter dan scheerschuim. 

Deze alternatieven zijn ook nog eens hartstikke goed voor je velletje! 

Dit kan je gebruiken als je scheerschuim op is

1. Babyolie

Door babyolie te gebruiken zorg je niet alleen dat je huid hartstikke zacht wordt, je zult zien dat je scheermesje als het ware over je huid heen vliegt. De kans dat je velletje geïrriteerd is na het scheren met babyolie is ook heel klein want na het scheren is je huid letterlijk zo zacht als een baby. Tip van Trendalert: babyolie is ook een ontzettend goede make-up remover

2. Honing

Ja, honing is niet alleen heel lekker maar ook je benen houden van honing. Waarom? Net als babyolie gaat honing huidirritaties tegen en laat het goedje je velletje zijdezacht achter. Bang dat je sticky vlekken gaat maken? Mix de honing dan met een paar druppeltjes water en je honing is binnen no time minder plakkerig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Holland & Barrett (@hollandandbarrett) op

3. Conditioner 

Ook dit product is een prima alternatief als jij geen scheerschuim meer hebt. Conditioner hydrateert de huid van je hoofd en je haar en zal hetzelfde doen voor de rest van je velletje. Wel is het belangrijk te letten op de soort conditioner die je hebt. Sommige varianten kunnen namelijk best agressief zijn en je huid irriteren. 

4. Olijfolie

Olijfolie is een natuurlijk product wat voor veel verschillende doelen gebruikt kan worden. Zo is olijfolie natuurlijk hartstikke lekker en gezond in de keuken, maar werkt het goedje ook prima als een haarmasker. En dus ook op je huid: de olie zal je velletje, net als babyolie, heerlijk zacht maken. 

5. Aloë vera

Wie houdt er niet van de de werking van de aloë vera plant? De plant bezit 75 verchillende stofjes die je stuk voor stuk zouden helpen. Vitamines, mineralen en enzymen, alles is terug te vinden in aloë vera. Wij raden je daarom sterk aan om zo'n leuk plantje in huis te nemen want het komt dus ook goed van pas wanneer je scheerschuim op is. Heb je al een geïriteerde of gevoelige huid? De aloë vera plant behandeld je huid en vormt een beschermlaag voor je scherpe scheermes. Het beste is om de aloë vera rechtstreeks te gebruiken op je velletje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 100% Natuurlijke Aloe Vera (@ibizaloebenelux) op

Ooit gedacht aan waxen? Dit is alles wat je moet weten voordat jij eraan begint. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top