Haarverzorging

Dit is waarom honing zo goed is voor je haar

Dit is waarom honing zo goed is voor je haar

Honing is een echt wondermiddel, je kunt het namelijk voor van alles gebruiken. Zo is manuka honing bijvoorbeeld een echte boost voor je huid. Door de voedingsstoffen en antioxidanten die in honing zitten, is het ook supergoed voor je haar.

Dit zijn alle voordelen van honing voor je haar!

Honing hydrateert je haar én hoofdhuid

Je kunt honing zien als een natuurlijke vochtinbrengende crème. Niet zo gek dus dat er in veel haarproducten honing zit, het geeft je haar namelijk een boost. Door die hydratie voorkom je ook nog eens ontstekingen. Win-win!

Honing in je haar voorkomt roos

Heb je last van roos? In plaats van anti-roos shampoo kun je ook honing gebruiken. Honing heeft namelijk een antibacteriële en ontstekingsremmende werking, iets wat in deze situatie goed uitkomt. Je hoofdhuid wordt er zachter en gehydrateerd door, maar voorkomt ook ontstekingen. Heel fijn als je last hebt van een ontstoken hoofdhuid of roos dus.

Het versterkt je haarzakjes waardoor je haar beter kan groeien

In honing zitten van nature veel eiwitten. Door producten met honing te gebruiken in je haar voorkom je daardoor haaruitval. De eiwitten zorgen er namelijk voor dat je haarstructuur sterker wordt. Ook zorgt het ervoor dat je haarzakjes sterker zijn, waardoor je haar beter en langer kan groeien. Handig voor als je je haar lang wilt hebben.

Hallo glanzende lokken!

Honing in je haar zorgt ook voor glanzende lokken. Hoe dat precies komt? Dat komt door de eiwitten die erin zitten. In veel shampoos zit daarom ook honing, omdat het niet alleen voor beter gehydrateerd haar zorgt maar ook voor glans. Ook wordt je haar er lekker zacht door.

3 x haarproducten met honing

honing in je haar haarproducten met honing

Van links naar rechts: La Fare Volumizing & Shining Haar Shampoo bij Douglas, Haarmasker (200 ml) Honing en Kamille bij bol.com, Aromaesti Shampoo Bar Honing bij bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top