Beauty

5x Op een natuurlijke manier je haar oplichten voor zomerse lokken

Summer is here! Natuurlijk willen we niet alleen een goddelijk bruin gebronsd lijfje, we willen ook sunkissed lokken maar zonder dat we daar voor naar de kapper moeten of er een chemisch goedje aan te pas komt. Daarom hier 5 manieren om je haar op een natuurlijk manier op te lichten!

Kunnen jouw haren wel een zomerse update gebruiken maar wil je niet direct met de schadelijke bleekmiddelen aan de slag? No worries, hulp is hier! Er zijn namelijk vijf natuurlijk trucjes die je kunt gebruiken om je haar in no time die zomerse vibe te geven. 

Citroensap
Deze is een beetje tricky, citroensap in je haar doet namelijk pas echt zijn werk zodra er zon bij komt kijken. Gelukkig is deze er de komende tijd volop. Pers een citroen uit en meng dit met een klein beetje gesmolten kokos- of gewone olijfolie (zo voorkom je dat je lokken direct uitdrogen). Smeer het goedje direct in je haar of giet het in een verstuiven en spray je lokken in. Neem plaats in de zon en laat deze het werk doen terwijl jij gelijk wat Vitamine D opdoet.

Honing
Los een klein beetje honing op in warm water of in azijn, zodat het gemakkelijker wordt om de honing in je haar te smeren. Maak je haar een klein beetje nat en breng het mengsel aan. Vervolgens pak je er een plastic zak of badmuts bij. En nu even opletten want dit wordt heel sexy. Doe de plastic zak of badmuts over je hoofd zodat het lekker kan intrekken. Na een uurtje broeien kun je je haren uitspoelen en wassen. 

Bier
Subtieler kunnen we het niet brengen. Gooi een blikje bier uit over je haren en zorg ervoor dat je haar goed doordrenkt is met het bier. Neem plaatst in het zomer zonnetje en laat de warme stralen van de zon zijn werk doen. Blijf met je haar in de zon zitten tot deze helemaal zijn opgedroogd. Daarna kun he het uitspoelen met koud water. Is je haar een beetje stug geworden van het bier? Gebruik dan wat conditioner. Deze truuc kun je zo vaak herhalen als je wilt. Vergeet je alleen niet in te smeren wanneer je in de zon gaat zitten!

Kamille thee
Is zure citroen niet helemaal jouw cup of tea? Dan kun je ook met thee aan de slag. Zet een pot kamille thee en laat een aantal zakjes in het kokende water trekken. Wanneer de boel niet meer fikkend heet, dus lekker een tijdje laten afkoelen voor je het over je hoofd giet, pak je weer de verstuiver erbij en spray je jouw lokken in met de afgekoelde thee. Zoek het zonnetje weer op en laat je lokken drogen door het warme zonnetje.

Kaneel
Mix kaneelpoeder met wat water zodat je een soort dikke bruine massa krijgt. Maak je haar vochtig en doe wat conditioner op je haren. Pak daarna de kaneelmix erbij en breng dit ook aan op je vochtige lokken. De conditioner en zorgt ervoor dat de kaneelmix beter blijft plakken en dat je haren de volgende dag heerlijk zacht zijn. Pak weer die sexy badmuts erbij en zet deze op je hoofd. Een uurtje laten inwerken en uitspoelen maar...

Deel dit artikel
Back to top