Beauty

Yay of nah? De ‘pouf’-haartrend maakt een comeback

Yay of nah? De ‘pouf’-haartrend maakt een comeback

De ‘pouf’-haartrend is er eentje uit de tijd van The Hills en Jersey Shore. De millennials onder ons kennen vast Lauren Conrad of Snooki nog, die vaak met een bump in hun kapsel liepen. Sommige mensen haten het kapsel, maar sommige houden ervan. Zo ook de huidige generatie blijkbaar, want het ‘pouf’-kapsel lijkt terug te komen!

‘Pouf’-haarstijl van toen

Ooit ontstond pouf-haarstijl bij stijlicoon Brigitte Bardot. Ze werd bekend van een meer klassieke versie. Zij combineerde de schattige ‘pouf’ met curtain bangs. De pony liet ze loshangen, terwijl ze de rest van het haar naar achteren toupeerde tot een bump. Later in de 00s zagen we de pouf-haarstijl bijvoorbeeld bij Lauren Conrad uit The Hills, maar ook bij Snooki uit Jersey Shore. In dat laatste geval werd de bump overigens een stuk groter. Wat het voor sommige mensen misschien minder mooi maakt. You'll love it or hate it.

 

De pouf-haarstijl is niet een heel moeilijk kapsel. Bij deze haarstijl heb je alleen een leuke haarclip nodig. Vervolgens toupeer je de voorste plukken van je haar iets. Dit doe je door de plukken tegen de richting in te kammen. Herhaal dit een paar keer en zet daarna je haar vast naar achteren. Hierdoor ontstaat een soort bump (de ‘pouf’) op je hoofd. Het kan zo groot worden gemaakt als je wilt.

Zo creëer je de ‘pouf’-haarstijl in 2022

Wil je je haar liever niet touperen? Dan zijn er tegenwoordig trucjes, waardoor je zonder touperen alsnog een mooie, volumineuze ‘pouf’ krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld, zoals in onderstaande TikTokvideo, een staart maken van je bovenste haar. Zet de staart vast met het elastiekje iets naar onderen geschoven. Scheidt vervolgens het haar een beetje en steek het staartje van bovenaf door het gat. Trek het staartje nu iets aan en haal even een kam over je hoofdharen heen. Nu trek je voorzichtig je haar los, waardoor er dus zo’n bump ontstaat. Werk het eventueel nog wat bij met de kam.

@amritaadhikari93 #poofbegonetutorial #hairstyle #tiktoknepal #tiktokindia #nepal #foryourpage #fyp #fypシ #nepalimom #🇳🇵 ♬ I'm Alive - Céline Dion
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top