Beauty

Dankzij deze 5 kapsels wil jij nu ook een pony

Dankzij deze 5 kapsels wil jij nu ook een pony

We zitten allemaal wel eens met onze handen in het haar. Letterlijk. Soms heb je van die dagen dat je even niet weet wat je met jouw haarstijl aanmoet. Dan is het te lang, dan is het te kort, dan is het te donker en de volgende dag is het weer te licht. Je kent het wel. Maar heb je al eens gedacht aan een pony? Geloof mij, na het zien van de volgende kapels sta jij morgen voor de deur bij de kapper!

Curtain Bangs

We beginnen even met dé trend van dit moment: curtain bangs. Deze unieke haarstijl wordt ook wel een 'gordijn pony' genoemd. Niet geheel zonder reden natuurlijk. Het is namelijk geen rechte pony, maar ook geen halve pony. Curtain bangs vallen als gordijntjes over je gezicht. Een groot voordeel is dat je deze pony met lang én kort haar kunt dragen. De perfecte manier om je gezicht een wat smallere vorm te geven. Naast dat deze ponystijl er ontzettend leuk uitziet, is het - gelukkig - ook makkelijk te stijlen. Vaak is alleen al je pony laten drogen aan de lucht voldoende. Even doorkammen, een goede middenscheiding maken en jij kan de dag door met dé haartrend van dit moment!

French Bob

Ben je jouw lange lokken zat en echt even toe aan iets nieuws? Say hello to the French Bob! Deze extra korte coupe - in combinatie met een pony - is net even wat anders dan anders. De Franse bob bestaat al sinds de jaren '20 en is dus een echte klassieker. Maar wat is het verschil tussen een normale bob en een Franse bob? De Franse versie is simpelweg wat korter. Deze haarstijl is dan ook vergelijkbaar met de populaire 90's-bob, alleen is de French Bob net wat meer messy. Hierdoor krijg je een nonchalente look met volume rondom de punten. En dames, zeg nou zelf: deze look wil je toch?! 

Full Bangs

Ben je niet zo van de korte plukjes aan de zijkant? Ga dan voor full bangs! Dit is eigenlijk een normale pony, maar ook hier kan je verschillende kanten mee opgaan. Ga je bijvoorbeeld voor de klassieke pony of knip je er als het ware laagjes in? Als je voor optie twee gaat, wordt het geheel net wat luchtiger. Deze haarstijl is ideaal voor de zomer én de winter. Als je te maken krijgt met warme temperaturen kan een dikke pony wel eens oncomfortabel aanvoelen, maar dat is met luchtige full bangs niet het geval! 

Curly Bob

Heb je krullend haar? Ook in dat geval kan je de mooiste pony kapels maken! De curly bob zorgt ervoor dat je een speelse en nonchalante look krijgt. Vind je dit kapsel te gek, maar weet je niet goed hoe je het moet onderhouden? Wanneer je naar de kapper bent geweest, zit je haar uiteraard perfect. Het liefst lopen we altijd rond met zo'n kapsel. Door een goede crême - speciaal voor krullend haar - aan te schaffen voorkom je pluizende lokken waar je absoluut niet op zit te wachten. Om je haar in model te brengen kun je het beste aan de slag gaan met een diffuser. In een paar stappen heb jij (bijna) net zo mooi haar als wanneer je van de kapper komt. En heel eerlijk, het is het allemaal waard om zo'n mooie look met pony te krijgen. 

Side Sweep

Draag je jouw haar meestal naar één kant? Dan past de side sweep haarstijl - in combinatie met een pony - misschien wel perfect bij jou. Het lijkt een beetje op curtain bangs, maar het grote verschil is dat je jouw lokken dus naar één kant draagt. Een beetje rock-'n-roll in je coupe gooien? Met een goede bus haarlak en een beetje hulp van de föhn zal je versteld staan van het resultaat! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top