Haarverzorging

Bob kapsels: dit zijn de do's en don'ts in 2019

Bob kapsels: dit zijn de do's en don'ts in 2019

Bob kapsels staan alweer een tijdje bovenaan de lijst met populairste kapseltrends bij vrouwen. Niet voor niets is de lange bob het meest gepinde kapsel van dit moment. Ook in 2019 blijft de bob het populairste kapsel, en wij snappen wel waarom. Dit kapsel staat namelijk bij iedere gezichtsvorm

We zien bob kapsels in alle soorten: rommelig, nonchalant, super stijl en glanzend en golvend. De nonchalante bob is dé kapseltrend van 2019. Het allerftijnste aan een bob kapsel is dat je hem op allerlei manieren kunt stylen. Met middenscheiding of zijscheiding, met of zonder pony. 

Bob kapsels blijven we dus nog wel even zien. Zowel de langere als de kortere variant, maar wel nonchalant en rond gedragen waardoor volume gecreëerd wordt. 

Misschien is jouw coupe ook wel toe aan een update, maar twijfel je nog of een bob kapsel iets voor jou is. Dit zijn de do's en don'ts voor bob kapsels in 2019. 

 

Do's:

1. Kies uit verschillende bob kapsels een passende lengte waar jij je comfortabel bij voelt, en die past bij jouw gezichtsvorm. 

2. Zorg dat je je kapsel geregeld een onderhoudsbeurt geeft door een vervolgafspraak bij je kapper te maken. Bob kapsels groeien snel uit en omdat de lokken in het gezicht hangen, zal dit extra opvallen. Voorkom slonzigheid door je lokken geregeld bij te laten knippen. 

3. Een goede textuur is belangrijk bij een bob kapsel. Gebruik een droogshampoo of seasalt spray om textuur in je haar aan te brengen en je lokken een beetje extra volume te geven. 

4. Neem het advies van haarstylisten ter harte. Ze geven je vaak advies op maat en toepasbaar voor jouw haartype. Zij weten precies wat jouw haar nodig heeft en wat bij de vorm van je gezicht past. 

Don'ts

1. Zet de schaar niet in een impuls in je lokken, maar weeg de voor- en nadelen goed af. Ook al hebben al je vriendinnen bob kapsels en staat het ze fantastisch, er is een kans dat jij spijt krijgt. Heb je op dit moment lange lokken en vind je het spannend er afscheid van te nemen? Wacht dan totdat je er écht zeker van bent. 

2. Ga niet voor een coupe die heel veel moeite kost om te stylen. Wanneer je iedere dag een uur de tijd moet nemen om je haar in model te brengen, zul je achteraf minder blij zijn met je kapsel. Kies dus voor een nonchalante coupe die gemakkelijk te dragen is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olivia Culpo (@oliviaculpo) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top