Haarverzorging

Dameskapsels 2019: dit is dé trend die we overal gaan zien

Dameskapsels 2019: dit is dé trend die we overal gaan zien

Een nieuw seizoen betekent tijd voor een update van je coupe. Het is natuurlijk leuk om je te laten inspireren door de populairste dameskapsels 2019, maar we raden af om elke haartrend klakkeloos toe te passen. Per gezichtsvorm en kleurtype kan het namelijk erg verschillen wat voor kapsel bij jou past. Haarstylisten benadrukken daarom vaak dat je haartrends moet interpreteren en er je eigen draai aan moet geven. 

Wij zouden Trendalert niet zijn wanneer we niet tóch een blik op de belangrijkste dameskapsels van 2019 hebben laten vallen. Ons doel? Jou inspireren tot een fris en passend kapsel

Dé grote trend onder dameskapsels 2019

De bob staat alweer een aantal jaar bovenaan de populairste kapseltrends. Ook dit jaar is het de winnaar onder de dameskapsels 2019 en dat vinden we héél leuk. De middenscheiding blijven we veel zien, maar de lokken zelf worden behoorlijk wat korter én losser. Hij mag slordig en hij mag golvend: een nonchalante bob is dé haartrend onder dameskapsels die we in 2019 overal gaan zien. En het allerbeste aan deze trend? Je kunt hem op héél veel manieren stylen.  

De slordige bob

Nog een trend onder de dameskapsels 2019? De pony is nog steeds on point, maar hij wordt dit seizoen wél anders gedragen. Het liefst in combinatie met een kortere coupe wordt de pony net als de bob nonchalant gestyled. Onregelmatig, niet te vol en hier en daar wat piekerig zijn ingrediënten voor een stoere pony, zoals we hem dit seizoen het liefst zien. 

Of we dan helemaal geen lange lokken meer gaan spotten in trendlievend modeland? Zeker wel. Een lange coupe blijft altijd mooi, maar ook in dit geval geldt weer: zolang het bij je past. Heb je lange lokken die in goede conditie zijn en moet je er niet aan denken de schaar erin te zetten? Doe dit dan vooral niet en laat die lokken mooi voor wat ze zijn: lang en prachtig. 

Goed, we zijn weer helemaal op de hoogte van de dameskapsels 2019. Kortere hairdo's voeren dus de boventoon dit jaar. We laten de lange bob, ook wel 'lob' genoemd, nu echt achter ons en kiezen voor een frissere, kortere variant. Soms zien we zelfs een flink stuk hals tevoorschijn komen bij de dameskapsels 2019, wat in sommige gevallen de hals- en kaaklijn ontzettend mooi kan benadrukken. De korte coupe wordt nonchalant en rond gedragen, waardoor volume gecreëerd wordt. Wij zetten een paar mooie voorbeelden op een rijtje.

1.  De bob met zijscheiding

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jill Kortleve (@jilla.tequila) op

2. De bob met middenscheiding

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

3. De balayage bob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cortes de Cabelo (@cabeloscurtosdivos) op

4. De nonchalante bob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hailey Rhode Bieber (@haileybieber) op

5. De gekrulde bob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RIANNE MEIJER (@rianne.meijer) op

Beeld: Bruno Press
Deel dit artikel
Back to top