Haarverzorging

De ‘kitty cut’ wordt dé haartrend van 2024

De ‘kitty cut’ wordt dé haartrend van 2024

Haartrends komen en haartrends gaan. En dat geldt ook voor 2024, maar een haartrend waarvan we voorspellen dat deze razendpopulair wordt, is de ‘kitty cut’. Dit kapsel klinkt niet alleen cute, maar zo ziet het er ook uit. Dit kapsel is voor iedereen die zich al heeft gewaagd aan een korter kapsel of dat nog wil doen.

De Kitty Cut

De Kitty Cut heeft niks te maken met een kort ‘kittig’ kapsel waar je aan denkt bij een echte Karen. Nee, dit kapsel is fashionable, speels én sexy. De Kitty Cut lijkt in eerste instantie op een bob of Wolf Cut. Maar toch zit er een klein verschil in. Het verschil zit hem in de laagjes. Waar een gewone bob geen laagjes heeft, heeft een Kitty Cut dit wel. Hierdoor is het kapsel wat speelser en zit er meer structuur in. Ook komt dit kapsel meer tot je schouders dan een korte bob of een. Als je het dus spannend vindt om voor de big chop te gaan, dan is dit kapsel echt wat voor jou.

Lees ook: 15 x het bewijs dat de long bob dé haarstijl is die bij iedere gezichtsvorm past

Hoe stijl je de Kitty Cut?

Als je naar je kapper gaat voor dit kapsel, vertel je kapper dan dat je lange laagjes wil. Het is hierbij belangrijk dat de langste laag maar een centimeter langer is dan de basislengte. Je kiest er bijvoorbeeld ook voor om wat kortere plukjes bij je gezicht te laten knippen voor een wat speelsere look. Het leuke van de Kitty Cut, is dat het kapsel op zowel stijl, krullend als golvend haar werkt. Je draagt het kapsel met een middenscheiding, maar het kapsel is ook heel leuk met een zijscheiding.

Meer op Instagram
Meer op Instagram
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top