Haarverzorging

Een scheiding in je haar met een strakke staart: zo doe je het

Een scheiding in je haar met een strakke staart: zo doe je het

Celebs dragen deze haartrend de laatste tijd steeds vaker: een strakke staart met een scheiding. Het is een erg simpele maar elegante hairstyle die perfect is voor iedere gelegenheid. De look is simpel, maar het bereiken ervan lijkt heel lastig. Wij leggen je uit hoe je deze look creëert in een paar simpele stappen!

Stap 1: Bepaal de look waar je voor wil gaan

Voordat je begint met het maken van je strakke staart is het goed om te weten wat je precies wil gaan doen. Wil je bijvoorbeeld een volledige scheiding maken of wil je een korte scheiding maken? Het onderscheid maken in het begin is belangrijk om te voorkomen dat je halverwege het proces opnieuw moet beginnen. Als je kortere plukjes aan de voorkant hebt, of bijvoorbeeld curtain bangs, kun je er ook voor kiezen om deze volledig los te laten hangen.

Stap 2: Verdeel het haar

Wanneer je weet wat het einddoel is, kun je het haar gaan verdelen. Als je gaat voor een volledige scheiding, moet je het volledige kroongedeelte van je haar vastzetten. Dit is dus al het haar op de bovenkant van je hoofd. Om uit te vogelen waar dit precies is, kun je je vingers op de hoge hoek van je wenkbrauwen leggen en vervolgens in een rechte lijn door je haar te gaan tot aan je kruin. Zet dit gedeelte apart met een haarclip. 

Stap 3: Maak de staart

Het haar dat je nu overhebt kun je gebruiken om een staart te maken. Gebruik een borstel om je haar strak naar achteren en naar boven te borstelen zoals je ook bij een normale staart zou doen. Neem je tijd om ervoor te zorgen dat al het haar recht en strak zit. Gebruik een elastiekje om je staart vast te zetten. Spray wat hairspray op het haar om ervoor te zorgen dat alles om glad blijft zitten.

Stap 4: Maak een middenscheiding

Nu je staart klaar is kun je de clip uit het overige haar halen. Pak een puntkam of een ander dun voorwerp en maak een nette middenscheiding. Probeer hiervoor bijvoorbeeld deze handige kam van Lee Stafford.

Stap 5: Voeg het overige haar toe aan de staart

Zodra je een nette middenscheiding hebt gemaakt, kun je het haar gaan toevoegen aan je staart. Neem hier rustig de tijd voor en borstel het haar voorzichtig naar achteren. Het haar hoeft niet recht naar boven te gaan, als je dit doet valt je scheiding namelijk weg. Er mag dus een boog in zitten. Zodra je tevreden bent met hoe glad je haar ligt, kun je een tweede elastiekje gebruiken om het haar toe te voegen aan je staart.

Stap 6: Finishing touches

Wanneer je klaar bent met je staart maken, kun je nog een aantal eventuele finishing touches doen. Je kunt je haar fixeren met een fijne hairspray, om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten. Probeer hiervoor bijvoorbeeld deze fijne spray van Wella. Eventuele losse plukjes kun je wegsteken met een schuifspeldje. En voilà! Je hebt een strakke staart met een scheiding.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top