Haarverzorging

Dit zijn de nieuwste haarkleurtrends van lente 2023

Dit zijn de nieuwste haarkleurtrends van lente 2023

Voor een frisse start kiezen de meesten voor een grote lenteschoonmaak, maar hoeveel leuker is het om te werken aan een nieuwe look? Kun je niet wachten om te experimenteren met je haar? Dit zijn de nieuwste haarkleurtrends voor de lente van 2023.

Kastanjebruin

Een wederkerende trend, maar dat betekent dat 'ie oom tijdloos is. Het is de perfecte overgangskleur van de winterkou naar de warmte van de zomer, en laat je haar in elk seizoen stralen. 

Strawberry blonde

Misschien wel de grootste kleurtrend voor de lente van 2023. Als je van nature donker haar hebt is het iets lastiger te bereiken dan wanneer je blond bent, omdat deze kleur bij blond haar makkelijk bereikt kan worden door middel van een kleurspoeling. Bij donker haar zul je je haar eerst moeten bleken en tonen, waarbij je dit het beste bij een haarspecialist kunt laten doen.

Chunky highlights

Ook een terugkerende trend, maar dan uit de jaren begin 2000. Met chunky highlights licht je je haar flink op, en hoe opvallender hoe beter. Een balayage is de 'zachtere' variant van de chunky highlights, en met de overlooptechnieken van de balayage ga je voor een subtielere look. Deze nieuwe haarkleurtrend gaat om opvallen, dus geef je haar een lichter kleurtje met dikke hihlights!

Koper

Deze haarkleur scoorde al hoog in de vorige seizoenen, maar gaan we zeker nog terugzien deze periode. Met de metallics die zich langzaam in de mode- en beautytrends omhoog werken, kan de koperen haarkleur niet ontbreken. Een oranjerode coupe is misschien niet voor iedereen, maar is wel een kleur die bij elke huidskleur past. Doe eens gek een waag een gokje!

Cherry chocolate

Voor de brunettes onder ons; cherry chocolate! Breng je haarkleur naar een hoger level door er een beetje rood aan toe te voegen, maar houd het subtiel. Het is de bedoeling dat je je bruine lokken behoudt, maar er een rode gloed aan toevoegd. een kleurspoeling of semipermanente haarverf zou goed werken voor brunettes, maar bij blond haar wordt geadviseerd je kleur te bereiken bij een kapper.

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top