Beauty

Chin bangs: de opvolger van de curtain bangs die je deze zomer overal ziet

Chin bangs: de opvolger van de curtain bangs die je deze zomer overal ziet

Iedereen kent inmiddels wel de curtain bangs. Een fijn kapsel om mee te beginnen als je graag een pony wilt. Al is er inmiddels een opvolger, die je waarschijnlijk veel gaat tegenkomen. De chin bangs zijn dé haartrend van deze zomer en een stuk makkelijker te onderhouden dan z’n voorganger.

Haartrend zomer 2022: chin bangs

De chin bangs zijn heel subtiel, maar toch oogt dit trendy kapsel nieuw en verfrissend. Het is het perfecte kapsel, als je je haar niet drastisch wilt veranderen. Het lijkt een beetje op de curtain bangs, alleen wordt je gezicht bij de chin bangs nog beter omlijst. Verder blijft je haar redelijk lang en groeit de pony ook snel weer uit. Eigenlijk hangen er gewoon twee plukjes langs je gezicht. Het is daardoor een goed begin, als je twijfelt over een pony.

Sterke kaaklijn

Chin bangs worden geknipt in laagjes, die dus mooi om je gezicht heen vallen. Vervolgens stopt het precies bij – tja – je kin. Het zijn overigens geen normale laagjes. Volgens celeb haarstylist Clariss Rubenstein “worden chin bangs zwaarder geknipt, zodat ze er sterker uitzien dan gewone laagjes”. Wil je graag een sterkere kaaklijn? Dan moet je zeker chin bangs nemen. Het kapsel kan je kaaklijn benadrukken of juist deels bedekken.

Chin bangs stijlen

Misschien herken je de chin bangs wel van vroeger door de serie Charlie’s Angels. Farrah Fawcett, anyone? Voor het onderhouden van je chin bangs heb je weinig nodig. Alleen al met een ronde borstel en föhn kom je een heel eind. Hiermee wordt de pony meer zichtbaar en komt er meer volume in. Vergeet niet van tevoren wat volumespray te gebruiken. Daarna kun je het haar los laten hangen of doe bijvoorbeeld een hoge staart in. Lekker speels!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top