Haarverzorging

Zo groei jij je pony uit zonder er slonzig uit te zien

Zo groei jij je pony uit zonder er slonzig uit te zien

Een pony is een makkelijke manier om je haar een hele upgrade te geven. Het verandert je look in een (vinger)knip en het staat vrijwel altijd goed. Een heel leuk idee, tot je op een gegeven moment er klaar mee bent. Wil jij je pony laten uitgroeien, maar wil je er wel fatsoenlijk uitzien? Geen zorgen, want dat kan!

Een fringe staat heel leuk, maar het duurt wel een tijdje voordat je haar weer terug bij af is. Er zijn gelukkig wel een aantal manieren waarop je je pony fatsoenlijk kunt uitgroeien.

Gebruik stylingspray

Wat het meest irriteert als je een pony uitgroeit, zijn toch wel die piekerige plukjes waar je niet zoveel mee kunt. Je pony wordt op een gegeven moment futloos en er zit vaak niet zoveel volume meer in als je het niet langer in het juiste model laat knippen. Een spray die textuur aan je haar geeft, kan daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een stevige mousse of een zoutwaterspray. Je pony blijft daardoor beter zitten en is ook een stuk makkelijker in model te brengen. Ideaal voor die overbruggingsfase!

Stijl je haar

Niet heel verbazingwekkend, deze tip, maar het is er wel eentje die helpt. Probeer verschillende haarstijlen uit, zowel zelf als bij de kapper. Draai of vlecht je pony naar de zijkant zodat het op een speelse manier wordt weggewerkt. Is je pony op een gegeven moment lang genoeg, dan kun je ook lange curtain bangs overwegen. Het is geen drastische transformatie, maar het geeft je gezicht toch een net iets andere look. Je kunt de kapper ook vragen of hij of zij je pony wat zachter kan bijknippen, zonder dat er te veel haar af gaat.

All-out met accessoires

Haaraccessoires zijn the way to go als je je pony laat uitgroeien. Met klipjes, bobbypins of leuke speldjes kun je je haar naar de zijkant pinnen als het eenmaal lang genoeg is. Of ga bijvoorbeeld voor een toffe bandana om je fringe mee te verbergen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top