Fashion

Dit moet je doorstaan wanneer je een pony hebt

Het is de haartrend van 2014: de pony. We zagen tijdens fashionweek modellen met verschillende varianten de catwalk betreden. Ook celebs zijn fan van de trend, van Sienna Miller tot Suki Waterhouse, een voor een laten ze de schaar in het haar zetten. Zit jij er nou ook over te twijfelen een pony te laten knippen? Bedenk dan goed dat het leven van een vrouw met pony ook tegenslagen kent.

Ik ben inmiddels een ervaren pony drager (mijn voorhoofd heeft al zeven jaar geen daglicht meer gezien) en zet daarom 12 irritaties die alleen vrouwen met een pony begrijpen op een rij.

NB! Dit artikel is gebaseerd op waargebeurde verhalen. 

1. Mensen willen je pony aanraken alsof het een nieuwe uitvinding is
Waar je ook komt, overal gaan mensen je vragen je pony aan de zijkant te schuiven. Of nog erger ze schuiven zelf je pony gewoon omhoog. Geloof me je wordt stapelgek van de "Ik ben wel benieuwd hoe je eruit ziet zonder pony, laat eens kijken" persoon. Hebben ze dan geen idee dat je uren voor de spiegel hebt gestaan om de pony in model te brengen? Je haar is geknipt voor een pony dus je ziet er zachts gezegd *** uit wanneer je hem aan de zijkant schuift. En dan heb ik het nog niet eens gehad over je wenkbrauwen die al maanden niet getemd zijn. Zorg dat je deze persoon dan ook te allen tijde ontwijkt.

2. Iedereen met een pony is je dubbelganger
Op de een of andere manier verandert je pony je hele gezichtsvorm, je postuur, je afkomst, je neus, je mond, ogen enzovoort. Het zal je verbazen hoeveel idiote vergelijkingen ik al heb gehad. Katy Perry, Lily Allen, Carly rae Jepsen, Vanessa Hudgens, Zooey Deschanel wanneer je een pony hebt, zijn dit je nieuwe dubbelgangers.

3. Niemand snapt je gezichtsuitdrukkingen
Wanneer je een lange pony laat knippen, vallen je wenkbrauwen weg. En die wenkbrauwen helpen je nou net met emoties uitdrukken. Mensen zullen jouw gezichtsuitdrukkingen niet altijd begrijpen. Dat betekent dat je extra moet overdrijven met je ogen of je mond wanneer je verbaasd, boos of blij wilt kijken. Ook flirten met je wenkbrauwen gaat hem niet meer worden. En de ik-trek-een-wenkbrauw-op blik kun je al helemaal vergeten..

 

4. Je haar lijkt veel sneller vet
"Ik was mijn haar maar twee keer in de week". Dit zal je een vrouw met pony nooit horen zeggen. Een pony vraagt gewoon om veel aandacht. Je zit er continu aan om het goed in model te brengen. Dit zorgt er dan ook voor dat je pony sneller vet wordt. Hierdoor lijkt de rest van het haar ook vet en zal je dus vaker je haar moeten wassen dan vrouwen zonder pony. Wil je nou niet om de dag je haar moeten wassen? Droogshampoo is je beste vriend.

5. 's Nachts leidt de pony zijn eigen leven
Je zal nooit een #iwokeuplikethis foto maken zonder dat je in de spiegel hebt gekeken. Een pony leidt 's nachts nou eenmaal zijn eigen leven. Dit is de volgende ochtend dan ook goed te zien..Je haar lijkt wel een slagveld. Dus dames met pony verlaat 's morgens nooit, maar dan ook nooit je slaapkamer zonder de spiegel eerst te checken.

6. Wanneer het regent kun je de deur niet uit
Niets is lelijker dan een natte pony. Je plukken gaan aan elkaar vast zitten en je krijgt een paar sliertjes op je voorhoofd. Dit kan soms wel uren duren voordat het opgedroogd is. Wat je ook doet ga niet in de regen naar buiten. U bent gewaarschuwd.

7. Dit geldt ook wanneer het waait
Wil je graag een pony? Verhuis dan naar een warm land (niet te warm, een zwetend voorhoofd ligt op de loer) waar het niet regent, niet sneeuwt en ook zeker niet waait. Wind doet je pony niet veel goed. Ten eerste gaat je pony uit model en ten tweede wordt je pony door de wind sneller vet. Een keer raden waarom wij pony-dragende-vrouwen geen fan zijn van cabrio's...

 

8. Je moet om de drie weken naar de kapper
Tenzij je als een Justin Bieber continu met je hoofd wilt zwaaien om je pony uit je ogen te krijgen, zul je om de drie weken naar de kapper moeten om je pony te knippen. Tip: heb je binnenkort een date, een feestje of een belangrijke afspraak waarbij je er geweldig uit wilt zien, ga dan niet een dag van te voren naar de kapper! Wat je ook tegen de kapper zegt hij/zij zal je pony altijd te kort knippen. Je pony is op zijn best wanneer die een week of twee gegroeid is.

9. Wanneer je zelf kappertje wilt spelen mislukt dit altijd
Natuurlijk hebben we niet altijd zin om naar de kapper te gaan. Zo moeilijk kan een pony knippen toch niet zijn. Je hebt inmiddels vaak genoeg gezien hoe de kapper het doet. Haal deze gedachte meteen uit je hoofd. Ik herhaal: DOE. HET.NIET! Been there, done that. En elke keer dat ik de schaar in mijn haar zette, werd het een complete ramp. Een pony knippen is precisie werk, laat het daarom ook gewoon aan de professionals over.

 

10. Je zicht op het leven verandert
Sommige mensen zien het leven door een roze bril, jij ziet het leven door je plukken haar. Soms heb je gewoon geen tijd/geld om naar de kapper te gaan. Je pony groeit en groeit totdat je op een gegeven moment niets meer kunt zien. Op foto's verdwijnen je ogen, je loopt tegen paaltjes aan, je kunt geen hoeden of mutsen meer opzetten en je ogen branden. Het enige wat je ziet zijn je plukken haar voor je ogen. Misschien toch maar eens een afspraak bij de kapper maken? Gewoon voor je eigen veiligheid.

 

11. Mascara is je grootste vijand
Oh boy, dan gaan we dan. Iedere ochtend is het weer een oorlog om je mascara en eyeliner op te doen. Na 38 wattenstaafjes verder zit het er dan eindelijk op. Tot dat je erachter komt dat er een plukje haar in je wimper vast zat. SHIT, je ooglid zit vol met mascara. En we beginnen maar weer opnieuw. Poging 24 gaat van start.

12. Je strandvakantie zal nooit meer worden wat het geweest was
De grote vraag waar iedereen zich mee bezig blijkt te houden. Wordt je voorhoofd ook bruin met een pony? Veel mensen denken dat wanneer je een pony hebt je voorhoofd spierwit blijft. Dat is niet het geval. De zonnestralen komen door de pony heen. Wel is het verstandig om je pony met een haarband of een bandana naar achter te doen, zodat je gezicht egaal bruin wordt. En ja je voorhoofd kan ook verbranden dus insmeren met zonnebrand is zeker niet overbodig. Een van de struggles waar ik als ponydrager altijd tegen aan loop tijdens een strandvakantie is zwemmen. Zodra je onder water duikt is je haar naar de knoppen. Nu hoor ik je denken: 'dat is bij iedereen'. Nee, wanneer je een pony hebt is het nog veel erger. Je pony verandert in twee gordijntjes langs je gezicht. En het lijkt net alsof je een natte hond boven op je hoofd hebt zitten. Wil je de badmeester versieren? Ga dan vooral niet onder water.

En denk jij dat je het in je hebt om deze irritaties te doorstaan en met een pony door het leven te gaan?

Beeld: Giphy

Deel dit artikel
Back to top