Haarverzorging

Zo kun je het beste jouw pony perfect stylen en onderhouden

Zo kun je het beste jouw pony perfect stylen en onderhouden

Een pony is een origineel en gedurfd kapsel. Deze haarstijl is daarom ook niet voor iedereen weggelegd. Het vergt veel tijd, aandacht en onderhoud. Kleine tip: begin er daarom ook niet aan als je altijd haast hebt in de ochtend of lang wilt blijven liggen. Je hebt die tijd namelijk hard nodig! 

Ik heb het over het wassen, föhnen, kammen, borstelen en bijknippen van de plukjes. Zo knipper je met je ogen en de haartjes komen weer tot halverwege je gezicht. Ben je toch helemaal verliefd op een pony en heb je er één laten knippen? Dan is dit hoe je 'm het beste zelf thuis kunt stylen. 

1. Het droogföhnnen van je pony (ook zonder wassen)

Een pony droogt in principe snel. Als je hem niet föhnt, is de kans groot dat hij opdroogt in de minder charmante vorm en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De trick is eigenlijk: hoe natter, hoe beter. Op deze manier kan je hem precies föhnen hoe jij het wilt. Heb je in de ochtend geen zin of tijd om je hele coupe te wassen? Dan is het natmaken van de pony al voldoende om deze vervolgens weer droog te blazen in de stijl die jij voor ogen hebt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad) op

2. Gebruik een ronde borstel 

Een ronde borstel creëert volume in de pony tijdens het föhnen. Door eerst de korte plukjes allebei de kanten op droog te blazen (links en rechts), voorkom je dus dat het haar van zijn plek komt omdat het in beide richtingen is geföhnd. Gebruik de ronde borstel voor extra volume en een speelse look.

3. Leg stylingproducten aan de kant 

Omdat een pony uit weinig haar bestaat in vergelijking met de rest van je manen, is overmatig gebruik van stylingproducten niet nodig. Doe je dit wel, dan kan je dus snel last krijgen van een vette pony die op je voorhoofd zit vastgeplakt voor de rest van de dag. Kan je echt niet zonder? Gebruik dan de restjes van het product die overblijven op je handen nadat je het goedje in je haar hebt verdeeld. 

4. Laat de pony tijdig bijknippen

Last but not least (en hiervoor is wel de kapper nodig), het is belangrijk dat jij jouw pony tijdig bij laat knippen door de kapper. Je zou denken dat je haar zo snel niet groeit, maar bij een pony zie je dit juist heel goed. Krijg je het niet meer in model bij alles wat je maar probeert? Dan is het tijd om naar de kapper te gaan. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top