Haarverzorging

Shadow bangs zijn in: zo style je ze

Shadow bangs zijn in: zo style je ze

Een pony gaat nooit uit de mode. Wel is er zo nu en dan een nieuwe trend op het gebied van hoe we onze pony dragen. Een nieuwe trend die we steeds vaker zien is shadow bangs. Benieuwd naar hoe je deze pony draagt? Wij vertellen je alles wat je erover moet weten.

Wat zijn shadow bangs?

We zijn allemaal wel bekend met het concept van een pony. Het haar boven je voorhoofd knip je korter zodat het je voorhoofd bedekt in plaats van dat het langs je gezicht valt. Een pony kun je op verschillende manieren dragen, bijvoorbeeld in de vorm van fringe, curtain bangs en nu ook shadow bangs. Maar wat betekent dit precies? De shadow bang trend is eigenlijk vrij simpel. Het is een wat langere pony die tot over de ogen komt. Hierdoor valt er dus een schaduw over de ogen, vandaar ook de naam. Het is een wat meer duistere variant van de klassieke pony en wij zijn fan!

Zo style je shadow bangs

Voordat je de haarsalon binnenstapt, is het goed om te weten hoe lang je precies wil dat je pony wordt. Houd er rekening mee dat je haar uiteraard gaat groeien en dat het dus verstandig is om je pony iets korter te laten knippen dan je in gedachte had. Op deze manier kun je langer van je pony genieten voordat je terug moet naar de kapper om deze weer bij te laten knippen. Als je het liefst niet vaker dan eens per maand je pony wil hoeven bijknippen, laat deze dan tot net onder je wenkbrauwen knippen. De shadow bangs vallen over de wenkbrauwen en ook lichtelijk over de ogen. Ze worden verder recht geknipt tot aan de uiteindes waar er vaak met een lichtelijke curve wordt geknipt om het gezicht mooi te framen.

Om je shadow bangs te stylen, raden we aan om ze stijl te maken. Het mooie aan shadow bangs is dat ze erg sleek en klassiek zijn maar toch ook sexy zijn. Om deze look te bereiken raden we dan ook aan om gebruik te maken van je föhn of een kleine stijltang om je pony mooi stijl te maken. Wanneer je uit de douche komt, raden we aan om dit gedeelte van coupe als eerste stylen. Je pony droogt namelijk sneller op dan de rest van je haar. Vergeet tot slot niet om een product in je haar te gebruiken dat beschermt tegen de hitte van je tools!

Bron: Byrdie
Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top