Haarverzorging

Dit zijn de beste manieren om snel je pony te stylen

Dit zijn de beste manieren om snel je pony te stylen

Het hebben van een pony is superleuk! Maar het heeft helaas ook zijn nadelen. Het is namelijk een haarstijl die dagelijkse styling vereist. Toch hebben we niet iedere dag alle tijd om ons haar te doen, we hebben nou eenmaal drukke levens. Dit is hoe jij jouw pony snel en effectief kunt stylen.

Föhn je pony als eerst

Zodra je uit de douche komt, is het het beste om direct je pony te föhnen. Het zal je namelijk verbazen hoe snel deze droogt in vergelijking met de rest van je haar. Om ervoor te zorgen dat je pony mooi zit, kun je deze dus het beste föhnen wanneer het haar nog doorweekt is.

Föhn je haar van links naar rechts

De ideale techniek voor het föhnen van je pony is vrij simpel. Gebruik hiervoor een ronde borstel. Pak je föhn en richt deze vanaf boven je hoofd op je pony, naar beneden gericht dus. Borstel terwijl je föhnt met de ronde borstel van links naar rechts. Hiermee vermijd je rare bobbels en föhn je je pony mooi stijl en glad.

Investeer in een kleine stijltang

Heb je echt geen tijd om lang met de föhn aan de slag te gaan? Investeer dan in een mini stijltang. Deze kun je gebruiken op dagen waarop je je haar niet wast. Door gebruik te maken van de mini stijltang ben je binnen no time klaar met het stylen van je pony en kun je daarna snel door met de rest van je ochtend routine.

Geen tijd om te föhnen? Twist je haar

Soms is tijd zo schaars dat we helemaal geen tijd hebben om onze pony te stylen. In dit geval kun je je natuurlijke haartextuur omarmen. De twist methode is hiervoor ideaal. Verdeel het haar van je pony in twee delen, meegaand met je scheiding. Twist het haar naar de zijkant toe en laat het hier zitten totdat het helemaal droog is. Hiermee voorkom je dat je pony opdroogt in allerlei rare richtingen.

Gebruik zo min mogelijk producten

Haarproducten gebruiken is nodig, maar het kost wel tijd. Om zo snel mogelijk klaar te zijn met het stylen van je pony, is het handig om de hoeveelheid producten die je gebruikt te beperken. Less is more als het op je pony aankomt. Gebruik de producten die je normaal gesproken ook gebruikt maar breng het eerst aan op de lengtes van je haar. Gebruik vervolgens het restant dat je nog op je handen hebt in je pony. Hiermee voorkom je dat je pony vettig wordt gedurende de dag.

Bron: Byrdie
Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top