Haarverzorging

3x perfect haar met behulp van een stijltang

3x perfect haar met behulp van een stijltang

Eindeloze steile lokken, beach waves en mooie krullen: het perfecte haar is de droom van iedere vrouw, maar hoe creër je dat nu eigenlijk? Wij geven je tips om verschillende looks te krijgen met je stijltang!

Je haar is je alles en het is daarom belangrijk dat je het behandelt als een prinsesje.

3 tips om je haar te beschermen voor het stijlen:

1. Stijl nooit, maar dan ook nooit nat haar. Dit zorgt ervoor dat je haar gaat verbranden, en je wil natuurlijk niet dat je prachtige lokken worden vervangen door verwaarloosde, leefloze plukken. 

2. Beter dus om even te wachten met stijlen na het douchen. Ga na het douchen eerst je haar voorzichtig föhnen. Föhn het in één richting. Hierdoor is je haar al grotendeels steil, voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Het stijlen is hierna nog een piece of cake!  

3. Masseer een lichte beschermolie door je haar. Verdeel het goed in de puntjes en zorg dat het niet op de bovenkant van je haar komt. Je hoofdhuid wordt snel vettig, dus olie erop is geen goed idee. De beschermolie zorgt ervoor dat je haar goed beschermt is tegen de warmte van je stijltang. Een fijne olie hiervoor is de Elvive Extra Ordinary haarolie van L'Oréal Paris: deze olie beschermt jouw haar tegen schadelijke invloeden. 

Het verschilt per haartype op welke temperatuur je de stijltang moet zetten. Als je haar dik en onhandelbaar is, kun je hem op de hoogste stand zetten, met redelijk dun haar is dit helemaal nergens voor nodig. Met dun haar en een hoge temperatuur heb je kans dat je haar breekt en dat willen we natuurlijk niet!

Zo krijg je...

Het perfecte steile haar

- Verdeel je haar in vier delen. Maak een staart en pak er steeds kleine stukjes uit. Zo zorg je ervoor dat je alle delen van je haar hebt gehad. 

- Ga niet met grote haast door je lokken heen, maar doe het met geduld. Heb je haar op schouderlengte, dan betekent dit ongeveer 6 of 7 seconde voor elk stukje. Het heeft niet veel effect om even snel door je lok heen te gaan, de warmte komt zo niet lang genoeg op je haar.

- Trek je lokken strak als je ze gaat stijlen. Dit zorgt voor voldoende spanning waardoor de stijltang meer effect heeft. Doe dit niet té strak: dat zorgt ervoor dat je haar beschadigt.

Beach babe waves

- Ga met een golvende beweging met je handen door je haar heen. Zet vervolgens de stijltang op je haar en beweegt het in de richting van je hoofd. Ga op de helft weer terug naar de achterkant van je hoofd en herhaal dit proces. Ga steeds op en neer tot het uiteinden van je lokken.

Mooie natuurlijke krullen

- Gebruik en stijltang die geen scherpe randen heeft die je haar kunnen beschadigen. Je draait met de stijltang om je haar, dus dit zou ervoor kunnen zorgen dat je haar breekt. Ga met een vloeiende beweging met de stijltang om je lokken heen.

- Hoe dik de plukjes haar zijn die je pakt is compleet je eigen keuze. Wil je hele kleine krullen? Pak dan steeds een klein stukje en draai het. Wil je iets grotere krullen? Neem dan dikkere plukken. 

- Om het er natuurlijker uit te laten zien, ga je na het stijlen met je handen door de krullen. Ga rustig met je vingers door de lokken heen. Hierdoor worden ingedraaide krullen eruit gehaald, zodat het er niet gemaakt uitziet.

Helemaal geen zin om aan de slag te gaan met een stijltang? Zo word je wakker met perfect haar!

Beeld: getty
Deel dit artikel
Back to top