Haarverzorging

33x de mooiste krullen kapsels

33x de mooiste krullen kapsels

Wanneer je steil haar hebt wil je krullen en wanneer je krullend haar hebt wil je... krullen! Oké, misschien één keer in de zoveel tijd een steile coupe voor de afwisseling, maar laten we eerlijk zijn: iedereen wil wel curly hair! Dit artikel is een ode aan de krul met maar liefst drieëndertig krullen kapsels om inspiratie vandaan te halen of om over te dromen.

Krullend haar is enorm veelzijdig, want je hebt veel verschillende soorten. Wij hebben een onderverdeling gemaakt in: kinky curly, tight curls, big curls, loose curls en wavy curls. Welke is jouw favoriet? Kijk en geniet mee van de mooiste krullen kapsels!  

Kinky curly

Kinky curly is het meest dominante haartype bij mensen van Afrikaanse afkomst. Wat is kinky curly? Kinky (vertaling: kroezend) haar maakt als het ware een draaiing om haar eigen as. Een streng haar maakt een twist (alsof je een handdoek uitwringt en beide uiteinden een andere kant op draait) en er zit een subtiele slag in. Kroezend haar kan ook krullend zijn, waardoor een streng haar zowel gedraaid als spiraalvormig is. Dankzij deze combinatie gaat het haar vaak de hoogte in en zorgen kinky curls vaak voor veel volume! Lekker messy en warrig voor stoere krullen kapsels, of maak het schattig door het (deels) vast te binden! 

 

Een bericht gedeeld door Imaan Hammam (@imaanhammam) op

 

Een bericht gedeeld door Angela Onuoha (@curlbellaa) op

 

Een bericht gedeeld door makayla london (@mvkdre) op

Tight curls

Krullen zijn eigenlijk spiraalvormige plukken haar en dit is vooral bij de krullen kapsels met tight curls goed zichtbaar. Allemaal kleine pijpenkrulletjes die samen een prachtig volumineus geheel vormen. In tegenstelling tot de kinky curls gaan de tight curls niet perse de hoogte in en haalt de zwaartekracht ze naar beneden. Heb jij deze stijl krullen kapsel? Een hair flip naar één kant is onweerstaanbaar of bind al je haar bovenop je hoofd vast met een elastiek voor een te leuk krullen kapsel (én handig met deze hittegolf)! 

 

Een bericht gedeeld door Amaka (@amaka.ae) op

 

Een bericht gedeeld door J O Y J A H (@joyjah) op

Big curls

Opnieuw spiraalvormige pijpenkrullen, maar dan een slag groter. 'Go big or go home!', aldus deze krullen kapsels. Laat je curls in laagjes rond je gezicht knippen voor lekker veel volume. Creëer meer diepte in het haar door de uiteinden of de bovenkant bijvoorbeeld blonder te verven. Een tip (die eigenlijk voor alle krullen kapsels geldt): héél veel kokosolie. 

Loose curls

De loose curl is niet meer echt spiraalvormig, doordat hij meer is uitgerekt, maar het krult nog wel lekker. Het is de perfecte krul voor langer haar, doordat ze door het gewicht wat uitrekken. Maar wil je wel meer krul? Dan kun je het in laagjes of schouderlengte knippen, zodat de loose curls lekker hun eigen gang kunnen gaan. Met deze kun je dus alle kanten op (zie de krullen kapsels hieronder) maar beloof ons: laat die stijltang met rust!

 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya) op

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

Wavy curls

De wavy curls zijn zoals de naam al zegt geen spiraalvormige curls, maar zachte golven in het haar. Eigenlijk waar je aan denkt bij perfect beach hair. De wavy curls vragen om lengte en een middenscheiding (hello modern hippie!), maar ook super cute in een korte bob! De golven zorgen voor volume in het haar waardoor zelfs sluik haar levendig wordt. Tip: de wavy curls komen extra tot leven met een textuur spray! 

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

 
Deel dit artikel
Back to top