Haarverzorging

Dit zijn de leukste haarstijlen voor korte krullen

Dit zijn de leukste haarstijlen voor korte krullen

Korte krullen moeilijk te stylen? Echt niet! Er zijn ontzettend veel manieren waarop jij jouw korte, krullende lokken in model kunt brengen. Dit zijn onze favoriete haarstijlen voor kort, krullend haar.

Lees ook: ⁠Deze trucs voor krullend haar veranderen je leven

Een messy bun

Een messy bun klinkt misschien als een haarstyle die meer is weggelegd voor lang haar. Toch kan je met jouw korte krullen ook een heel schattig knotje maken. Als je wat kortere plukjes hebt aan de voorkant, is het superleuk om deze los te houden. Deze plukjes framen dan mooi je gezicht. Verder spreekt de haarstyle voor zich. Laat je krullen het volume creëren!

Finger waves

Finger waves zijn klassiek en erg elegant. Het is een haarstyle die misschien wat oefening vereist, maar wat ons betreft is dit het zeker waard. Om deze haarstyle uit te voeren heb je een kam en haargel nodig. Breng je haargel aan om je haar, werk in kleine secties, en verdeel dit over de pluk met je kam. Vervolgens kun je het haar in een golf zetten met behulp van je vingers en je kam. Gebruik je vingers om het haar samen te drukken zodat het niet uitzakt. Gebruik eventueel een haarspray om ervoor te zorgen dat je haar goed blijft zitten. Een sterke gel is ook zeker aan te raden.

Bantu knots in een hanenkam

Bantu knots zijn prachtig op krullend haar. Maar heb je er ooit over nagedacht om ze als hanenkam te dragen. Maak je bantu knots zoals je normaal gesproken ook zou doen, maar plaats ze deze keer in een rechte lijn in het midden van je hoofd. Dit kun je doen door je scheidingen horizontaal te maken, van oor tot oor bijvoorbeeld. Haal vervolgens de korte plukjes los om je gezicht te framen.

Haarband

Wil je een haarstyle dragen die makkelijk en snel uit te voeren is? Ga dan voor een simpele maar effectieve haarband. Ga voor een elastieken haarband die je haar fijn uit je gezicht houdt, of ga juist voor een meer grote en opvallende haarband. Dankzij jouw prachtige bos krullen zal de haarband niet eens alle aandacht op kunnen eisen, maar het is en blijft een mooie accessoire.

Haar uit je gezicht met een leuk haarspeldje

Wil je het liefst je haar uit je gezicht halen maar het niet vast dragen? Gebruik dan haarspeldjes om de voorste plukken van je haar strak naar achteren te zetten. Kies leuke speldjes die aansluiten op je outfit voor een extra statement. Een beetje extra haarspray zal ervoor zorgen dat de speldjes ook daadwerkelijk goed blijven zitten.

Space buns

Tot slot hebben we de speelse space buns. Deze haarstyle is gemakkelijk uit te voeren en ziet er superschattig uit met krullend haar. Maak simpelweg een middenscheiding en maak twee kleine knotjes in je haar.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top