Haarverzorging

⁠Deze trucs voor krullend haar veranderen je leven

⁠Deze trucs voor krullend haar veranderen je leven

Heb jij een hele bos met krullen en weet je soms even niet meer wat je ermee aanmoet? Je zit letterlijk met je handen in het haar. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Met de volgende tips krijg jij hoe dan ook een prachtige bos krullen. Hier komen de tips!

Deze trucs voor krullend haar veranderen je leven

 

1. Niet borstelen

Borstel je haar vooral niet! Zodra je dit wel wilt gaan doen kun je het beste je vingers of een grove kam gebruiken, want zo voorkom je gebroken haar en pluis. Oh ja en de structuur van je haar blijft beter.

 

2. Conditioner voor het douchen

Doe conditioner in je haar voordat je de douche in stapt. Doe vervolgens een badmuts op en was je lichaam. Nu is het tijd om je haren te gaan wassen. Door de stoom van het warme douchewater, hydrateer je je haar.

 

3. Gebruik zo weinig mogelijk shampoo

Was je haar maar één keer per week met een conditioner of een milde co-wash. Zodra je veel shampoo gebruikt, was je alle natuurlijke oliën uit je haar en krijg je dus droge krullen.

 

4. Tijdens douchen je haar kammen

Zodra jij conditioner in je haar doet, kun je je haar ook kammen onder de douche. Als je namelijk je haren na het douchen kamt is je haar vaak al droger en kam je de krullen uit elkaar. Het gaat pluizen.

 

5. Leave- in conditioner gebruiken

Hydratatie is super belangrijk. Breng een leave- in conditioner aan op je kletsnatte haar, voordat je je haren afdroogt.

 

6. Droog je haren met een T-shirt 

Handdoeken absorberen al het vocht uit je haar en daardoor gaat het pluizen. Gebruik daarom een T-shirt, want deze maakt je lokken mooi zacht en voorkomt dat het door elkaar gaat zitten. Dag pluizig haar.

 

7. Laat je haren drogen in een losse knot of staart

Zodra jij je haar laat droge, probeer dan een 'pineappling'. Doe je haren omhoog of in een losse knot of staart. Dit voorkomt dat je krullen door de zwaartekracht gaan hangen en dus minder mooi worden. Het voorkomt daarnaast ook pluis.

 

8. Gebruik een gel die curly friendly is

Breng een gel aan na de leave-in en kam het met je vingers door je haren. Met een curly friendly gel bedoelen we een gel waar geen alcohol, parabenen of sulfaten in zitten.

 

9. Gebruik een diffuser

Gebruik een diffuser op een föhn, je weet wel zo'n kap. Ga ondersteboven staan, föhn je haar en daar zijn je prachtige bos krullen.

 

10. Gebruik producten die bij je haar passen

Niet alle krullen zijn hetzelfde en dus ook niet alle producten zullen jouw krullen de meest fantastische lokken opleveren. Test, test en nog meer testen. Zodra jij gevonden hebt wat bij jouw haren past, krijg jij een hele mooie bos met krullen ervoor terug.

 

11. Verdeel je haar in stukken

Wil jij je gekrulde haar langer mooi houden? Verdeel dan je haar voor het slapen in verschillende stukken. Maak een bantu knot, dit is een traditionele haarstijl die door de Zulustam in Zuid-Afrika wordt gedragen. Je curls hebben hierdoor geen pluis.

 

12. Was niet op regenachtige dagen

Was je haar niet op de meest regenachtige dagen. Spray juist een mix van water en leave-in conditioner in je haar en voorkom hiermee pluis.

 

13. Kapper kiezen

Ga naar een krullenkapper toe, want diegene weet precies hoe je jouw haren moet knippen en hoe je lokken het mooist uitkomen. Ideaal!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top