Haarverzorging

Zo verzorg je je krullen in de winter

Zo verzorg je je krullen in de winter

Als je een krullenbol bent, weet je dat je je haar te allen tijde goed moet verzorgen. Maar, in de winter heeft het nog wat extra aandacht nodig. In de winter pluist je krullende haar namelijk sneller en droogt het sneller uit. Niet alleen je haar is hier niet blij mee, ook jij zelf vindt het hierdoor minder leuk om in de spiegel te kijken. Om je een handje te helpen, geven we je in dit artikel daarom wat tips om je krullen goed te verzorgen deze winter.

Waarom hebben krullen extra aandacht nodig in de winter?

Als je krullend haar hebt, weet je dat krullen sowieso veel aandacht nodig hebben. Je krullen hebben in de winter extra aandacht nodig, maar waarom eigenlijk? Het koude weer in de winter maakt je krullen nóg droger dan het al is. Gebrek aan vochtigheid in de lucht zorgt er ook voor dat de natuurlijke oliën in je haar minder worden. Dit zorgt voor onregelmatige en fragiele krullen die snel breken. En dat wil je natuurlijk niet.

Lees ook: Dit is hoe jij jouw krullen weer levendig maakt tussen wasbeurten door

Haarverzorging voor je krullen in de winter

Het klinkt misschien grappig, maar: wees lief voor je krullen. Daarmee willen we zeggen dat je je haar wat extra aandacht geeft. Gebruik iedere week een haarmasker en ga niet met nat haar naar buiten. Gebruik ook altijd een conditioner, zodat je geen klitten krijgt en je haar ruig uit hoeft te borstelen. We hadden het al even over een haarmasker, maar een deep treatment of deep conditioning is een must in de winter voor je krullende haar. Hiermee bescherm je namelijk je haar als je naar buiten gaat.

Andere factoren bij de gezondheid van je krullen

Naast producten die je in je haar smeert om je krullen te verzorgen, zijn er ook andere externe factoren waar je rekening mee houdt. Kijk bijvoorbeeld uit met sjaals en mutsen; deze zorgen ervoor dat je krullende haar sneller pluist. Het helpt bijvoorbeeld ook om op een satijnen kussensloop te slapen. Gebruik ook een t-shirt om je haar af te drogen in plaats van een handdoek. En tenslotte is het goed om voldoende water te drinken. Ook van binnenuit verzorg je namelijk je krullen op deze manier.

Als je deze tips uit dit artikel opvolgt, ben je er zeker van dat je je krullen veel liefde en aandacht geeft deze winter en het er goed uit blijft zien.

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top