Haarverzorging

Dit is hoe jij jouw krullen weer levendig maakt tussen wasbeurten door

Dit is hoe jij jouw krullen weer levendig maakt tussen wasbeurten door

De meeste meiden met krullen snappen precies hoe lastig het kan zijn om krullen mooi te houden tussen wasbeurten door. Je besteedt veel tijd aan het wassen van je haar, en vervolgens zie je je haar droog en plat worden gedurende de week. Er spelen verschillende factoren mee in het mooi houden van je krullen na een wasbeurt. Dit is hoe jij jouw krullen weer levendig kan maken tussen je wasbeurten door.

Breng je producten aan terwijl je haar nat is

Hoe meer vocht je in je haar hebt, hoe veerkrachtiger en gedefinieerder je krullen zullen zijn. Hierdoor blijft je haarstyle langer goed zitten. Krullen zijn ook op hun gladst als ze nat zijn. Dus als je producten aanbrengt terwijl het nat is, zorg je ervoor dat je meer definitie behoudt terwijl het opdroogt.

Style je krullen onder de douche

In plaats van wachten met je haar stylen totdat je voor je spiegel zit, kun je hier al mee beginnen onder de douche. Breng je stylingproducten aan nadat je je conditioner hebt uitgespoeld. Als jouw douche niet de optie heeft om de waterdruk te verlagen, zodat jij je krullen extra water kan geven tijdens het stylen, kun je een spuitflesje met water gebruiken. Spray je haren goed nat voordat je je producten aanbrengt.

Slaap met een zijden kussensloop of satijnen bonnet

Voor kort haar is een zijden kussensloop een live saver. Voor langer haar is een satijnen bonnet de way to go. Satijn en zijde zijn veel fijnere stofjes voor je haar dan bijvoorbeeld katoen. Door te slapen op een katoenen kussensloop, worden je krullen minder gedefinieerd en je kan er zelfs schade van oplopen. Een bos krullen raakt makkelijker en sneller beschadigd en uitdroogd. Je kan er dus het beste alles aan doen om je haar te beschermen.

Spray je haar nat om producten opnieuw te activeren

Alle producten die je na het wassen hebt aangebracht in je haar, kun je opnieuw activeren door je haar nat te maken. Gebruik hiervoor een sprayflesje. Om deze stap te laten werken is het belangrijk dat je producten gebruikt dit oplosbaar zijn in water. Op deze manier krijg je minder last van build-up van producten in je haar. Spray je haar totdat je krullen gladder en gedefinieerder lijken. Je kan nu eventueel wat meer product in je haar scrunchen zoals een gel of een balm. Je kan je haar nu laten drogen, of het droogföhnen met een diffuser.

Skip de shampoo

Om de beste resultaten te behalen voor je haar, is het goed om je wasroutine eens aan te passen om de zoveel tijd. Skip bijvoorbeeld eens de shampoo en was je haar alleen met conditioner. Gebruik een milde reinigende conditioner zoals je normaal gesproken je shampoo zou gebruiken. Voer vervolgens je styling routine uit zoals normaal. Door de shampoo te skippen, kan je haar meer vocht behouden en is het minder droog. Hierdoor kan je haar een stuk langer mooi blijven.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top