Haarverzorging

Zo krijg je gezond haar als er hard water uit jouw douche komt

Zo krijg je gezond haar als er hard water uit jouw douche komt

Misschien heb je er wel eens van gehoord: hard water. Nee, dit is geen ijs, maar dit is water dat veel kalk bevat. Wanneer je je haar nat maakt en was met hard water, resulteert dit in droog haar dat snel afbreekt. En dat is iets wat we liever niet willen. In Nederland zit er gelukkig niet veel kalk in het kraanwater, maar toch genoeg waar ons haar niet blij mee is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je doet om ervoor te zorgen dat jouw haar gezond blijft als er hard water uit je douche komt.

Wat gebeurt er met mijn haar door hard water?

Zoals we al even aankaartten is je haar niet blij met hard water. De kalk in het water zorgt er namelijk voor dat je haar erg droog wordt en sneller afbreekt. Soms merk je misschien verschil bij verschillende douches. Ook wanneer je bijvoorbeeld in natuurwater zwemt, zie je dat je haar op een andere manier opdroogt. Hard water zorgt er zelfs voor dat je haar sneller vet wordt of je hoofdhuid heel droog. Vooral voor mensen met krullen is hard water een nachtmerrie. Maar wat doe je tegen dit harde water?

Vervang je douchekop

Deze tip zag je misschien al aankomen, maar het is wel een erg bruikbare tip. Er zijn namelijk douchekoppen die het water filteren zodra het hier doorheen komt. Dat betekent dat je water kalkvrij wordt gemaakt en er dus geen hard water uit de douchekop komt. Douchekoppen met een filter hoeven niet duur te zijn. Het is het zeker waard om hierin te investeren.

Doe aan hair cycling

Hair cycling is een goede manier om je haar gezond te houden als er hard water uit jouw douche komt. Hair cycling betekent dat je wisselt met je haarproducten als je je haar wast. Dat bekent dat je de ene douchebeurt een andere shampoo gebruikt dan de andere keer. Een pluspunt hiervan is ook dat je je haar minder vaak hoeft te wassen op den duur. Maak gebruik van een clarifying shampoo (zoals die van Olaplex) de ene keer en een shampoo die je haar echt nodig heeft (zoals voor krullen, om het dikker te maken e.t.c.) voor de andere keer.

Schaf Malibu C aan

Als je het idee hebt dat een clarifying shampoo niet genoeg z’n werk doet, schaf dan Malibu C aan. Dit helpt namelijk enorm goed om de stoffen die je haar uitdrogen uit je haar te halen. Hierdoor wordt jouw haar een stuk zachter en gezonden.

Naspoelen met gefilterd water

Heb je het idee dat bovenstaande tips niet werken of wil je het zekere voor het onzekere nemen? Spoel je haar dan na met gefilterd water. Koop hiervoor een waterfilter, zorg ervoor dat het water hierin is gefilterd en spoel hiermee je haar na.

 

Bron: Refinery29
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top