Haarverzorging

5 haarstyling tips die lief zijn voor jouw haar

5 haarstyling tips die lief zijn voor jouw haar

Je haar altijd op dezelfde manier dragen, is saai en daarom houden wij ervan om onze haren te stylen. Vaak gebeurt dit met onze föhns of krul- en stijltang. Deze stylingtools maken gebruik van veel hitte en zijn niet lief voor onze haren. Soms is de keuze moeilijk: gezond en glanzend maar 'saai' haar of een leuke hairdo?

Waarom niet the best of both worlds? Met deze vijf haarstyling tips zit jouw haar fantastisch en wordt het niet - of zo min mogelijk - beschadigd.

1. Haarscheiding

Een eenvoudige manier om een keer een andere look te creëren met je haar, is door te spelen met je scheiding. Scheid je haar bij de hoogste punt van je wenkbrauw om een beetje drama toe te voegen. Heb je lang haar? Maak dan een scheiding zo dicht mogelijk bij je oor voor volume. Je haren die niet of nauwelijks het daglicht zien, hebben nu de kans om te shinen. Zorg voor wat meer shape door het kleinere gedeelte van je haar vast te zetten bij je nek met een haarspeld.

2. Train losse plukjes

Jouw haar zal er fantastisch sleek en glad uitzien wanneer jij de avond van tevoren jouw losse haarplukjes stylet. Maak je haar vochtig door mousse aan te brengen op alle losse plukjes bij je roots en rondom je gezicht. Maak vlechtjes of bind de haarplukjes vast achter je oren. Borstel je haren de volgende ochtend en je hebt geen last meer van haarplukken met een eigen wil. Deze methode werkt vooral als jij stijl of wavy haar hebt.

3. Staart in delen

Heb je dik of veel haar en houd je van een slick paardenstaart? Met deze truc zorg jij ervoor dat jij minder spanning op je haar zet en de gevoelige lokken rond jouw haarlijn beschermt. Verdeel je haar in vieren en begin met het maken van een cirkelvormig deel bij je kruin en maak een staartje. Verzamel dan jouw haar van de voorkant, zijkant en achterkant en voeg deze delen toe aan je staart. Geniet van je ponytail zonder hoofdpijn!

 

4. Gebruik je vingers

Voordat jij je haar gaat stylen, mogen jouw geen klitten meer bevatten. Gebruik in plaats van een borstel, je vingers. Jouw haren worden op deze manier minder snel beschadigd en deze methode behoudt de vorm van jouw krullen (als jij die hebt). Spray een beetje leave-in-conditioner in je lokken, begin bij je haarpunten en ga steeds en beetje naar boven.

5. Geen hitte

Voor mooi wavy haar heb jij geen beschadigende stylingtools nodig. Wat je wel nodig hebt is een nachtje slapen, prep spray en een lange zijdesjaal of een zachte oude katoenen shirt. Bereid je manen voor met de spray, knip de sjaal of shirt in repen en draai of vlecht deze in je lokken. Wanneer je wakker wordt heb jij prachtig en volumineus golvend haar.

Beeld: Photo by Ayo Ogunseinde on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top