Haarverzorging

Say what? TikTokkers föhnen hun krullen met een vergiet

Say what? TikTokkers föhnen hun krullen met een vergiet

Wanneer je mooie krullen hebt, kun je nooit zomaar aan de slag met een föhn. Dan is een diffuser een echte must. Daarmee zien je krullen er ook na het föhnen namelijk nog perfect uit. Al kun je je krullen blijkbaar veel makkelijker föhnen met een product, dat iedereen waarschijnlijk al in huis heeft. Op TikTok föhnen mensen hun krullen met een vergiet en het is mindblowning, hoe goed het werkt.

Krullen drogen

Tegenwoordig leren we de nieuwste beauty hacks als eerste kennen op TikTok. Al is de tip niet altijd even goed, maar deze keer lijkt het wel te werken. Mensen met krullen moeten even goed opletten, want deze lifehack is voor jullie! Kennelijk heb je geen föhn met diffuser meer nodig om je krullen te drogen. Dit kan namelijk prima met een föhn in combinatie met een vergiet. Dat klinkt gek en ziet er ook wel apart uit, maar bij veel mensen werkt het wel. Wat ze precies doen? Ze leggen hun krullen in de zeef en föhnen vervolgens zo’n 30 seconden (dun haar) tot twee minuten (dik haar) tegen de zeef aan.

Föhnen met vergiet: hoe goed is dat?

Misschien denk je nu: dat is toch helemaal niet hygiënisch, om je haar in een keukentool te leggen. En misschien is dat wel waar, al is dit nog niet het heftigst. Je moet namelijk ook oppassen, dat je je haar niet te warm föhnt. Een vergiet is natuurlijk gemaakt van metaal. Je moet daarom oppassen, dat je niet per ongeluk je haar verschroeit. Daarnaast hebben sommige mensen achteraf iets minder volume in hun haar, waarschijnlijk doordat het vergiet de krullen ietwat platdrukt.

@foxcraftcustom I can’t tell the difference between genius and crazy anymore lol #wavyhairtips #hairhacks #plopping #hairproblems #diffusecurlyhair #foxcraftcustom ♬ original sound - Taylor Dean

Föhnen met vergiet of diffuser?

Het grote voordeel aan krullen föhnen met een vergiet is dan wel, dat het je geld bespaart op een speciale föhn met diffuser. Het vergiet werkt volgens experts ook wel hetzelfde als een föhn met diffuser en verwarmt de krullen gelijkmatig. Daardoor oogt je krullenbos, alsof je het gewoon aan de lucht liet drogen. Al blijft een föhn met diffuser toch het beste. We hebben wel één handige tip voor als je je krullen wilt föhnen. Gebruik eerst een hittebeschermer in je haar en een verdikkingsmouse, zodat de krullen op hun plek blijven. Na het föhnen kun je vervolgens nog een krullengel gebruiken, zoals deze gel van Lee Stafford, voor een mooie, gehydrateerde krullenbos.

Bron: Glamourmagazine.co.uk, krullentemmer
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top