Haarverzorging

Krullend haar? Dit zijn de beste tips voor een perfecte haardag

Krullend haar? Dit zijn de beste tips voor een perfecte haardag

We hebben het allemaal weleens gehoord: “Wat ben ik jaloers op die mooie krullen van je!”, maar zodra je vertelt hoeveel werk jouw haar heeft gekost, houden ze wijselijk hun mond. Een goede bos krullend haar is zo makkelijk nog niet, maar laten we dit gegeven niet als een vloek gaan zien. Het verschil in vechten met je krullen of er dolblij mee zijn, zit hem puur in jouw persoonlijke haarverzorging. Door de juiste producten en technieken voor jouw dos te vinden, maakt het verzorgen van je haar al een stuk gemakkelijker!

Hieronder lees je eenvoudige tips waardoor jouw krullen een boost krijgen!

Kam altijd van onder naar boven

Eerste belangrijke tip; kam altijd je krullen van onder naar boven. Wanneer je wél van boven naar onder kamt, zal je merken dat er sneller klitten ontstaan en je deze met veel kracht eruit moet krijgen. Gebruik daarnaast geen borstel, maar een kam met wijde tanden om zo gemakkelijk door je haar te komen. Door met de juiste kam jouw krullen te lijf te gaan, ontwar je jouw haren op de beste manier. Krullend haar is namelijk ontzettend fragiel op dit vlak en je wilt beschadiging van het haar zo veel mogelijk voorkomen.  

Gebruik ‘product cocktailing’ in je routine

Product cocktailing houdt in dat je twee of drie verschillende haarproducten gaat mengen die helpen bij de verzorging van je haar. Wanneer je merkt dat producten individueel nét niet genoeg resultaat opleveren, kan je ervoor kiezen om een aantal pompjes van ieder product te mixen. Denk hierbij aan een cocktail zoals een gladmakend serum plus mousse of juist kokosolie plus stylinggel. Als je geen tijd of zin hebt om een cocktail te maken, ga dan voor een serum die niet alleen helpt om je krullen glad te strijken, maar ook om je dos te hydrateren.

Gebruik een diffuser voor meer body

Wanneer je de opzetstukken van je föhn niet gebruikt, gaat er wat mis. Een diffuser zorgt er namelijk voor dat de warmte die uit een föhn komt, wordt verspreid over een groot deel van je haar. Dit zorgt ervoor dat het kroezen van je haar geminimaliseerd wordt ten opzichte van je dos drogen aan de lucht. Bovendien kan het volume van je krullen teruggebracht worden, waardoor je kapsel meer body krijgt.

Ananasmethode

Deze techniek klinkt misschien een beetje gek, maar het helpt gegarandeerd wanneer je voor een tweede perfecte haardag wil gaan! Wat moet je doen? Je verzamelt je haar losjes op het hoogste punt van het hoofd (deze techniek wordt meestal toegepast voor het slapengaan). Dit zorgt er namelijk voor dat jouw krulpatroon beschermd wordt en je jouw natuurlijke volume behoudt. Om je haar nóg meer te beschermen tegen haarbreuk, wordt een scrunchie aangeraden om te gebruiken als haarelastiekje. Haal de volgende dag je haar uit een knot en schud je manen los.

Gebruik oliën op nat haar

Breng je haarproducten, waaronder oliën, aan op een natte haardos. Dit zal helpen het vocht vast te houden, waardoor je krullen zijn volume en glans niét verliest. Iets wat iedereen in huis heeft en perfect werkt hiervoor is olijfolie! Hoe je te werk gaat? Doe 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een kom en verwarm gedurende één minuut. Breng het daarna met je vingertoppen gelijkmatig aan op je hoofdhuid. Wikkel een (warme) handdoek om je hoofd, laat het zo’n 45 tot 60 minuten intrekken en spoel het daarna af met een milde shampoo. Perfect om in de avond tijdens een heerlijke aflevering op Netflix in te laten trekken!

 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top