Beauty

Dé beauty hacks die iedereen zou moeten weten

Dé beauty hacks die iedereen zou moeten weten

Make-up zit voor de meesten onder ons inmiddels in ons bloed. We houden ervan en kunnen er geen genoeg van krijgen. Het zorgt ervoor dat onze beste features naar voren komen, we er verzorgd uitzien of we er gewoon vermaak uit halen. Zo proberen we om de zoveel tijd een nieuwe ooglook uit of kiezen we eens voor een andere kleur lipstick. Soms komt hier een verfrissende look uit en soms lukt het net even iets minder.

Gelukkig zijn er een aantal beauty hacks waar we sowieso op kunnen rekenen en die ons leven net een stukje makkelijker maken. Zo gaan we zelfverzekerd de deur uit, zonder zorgen. Welke onze favorieten zijn? Die zie je hieronder.

Lipstick op je tanden

Je kent het vast wel: je gaat je hele dag je gangetje totdat je op het toilet in de spiegel kijkt en je rode lipstick blijkbaar op je tanden zit. Waarom heeft niemand je dit even verteld? Het is helaas al gebeurd. Gelukkig kun je dit voortaan van te voren de baas zijn. Hoe? Dat is simpeler dan je denkt. Breng je lipstick gebruikelijk aan en plaats dan je wijsvinger in je mond, leg daar je lippen gewoon overheen. Wanneer je deze eruit haalt zul je zien dat er een hoop product zit op je vinger. Dit is overtollige lipstick die vaak terecht komt op je tanden.

Intensere oogschaduw

Vaak is het pigment van je oogschaduw niet helemaal zo intens als je zou willen. Hierdoor moet je vaker oogschaduwlagen aanbrengen voordat je een felle kleur bereikt. Dit kost natuurlijk veel tijd en is niet nodig. Breng voordat je begint met je kleuren eerst een wit oogpotlood aan op je ooglid. De kleuren die je hierop aanbrengt zullen gelijk feller ogen.

Oranje primer

Het klinkt wat gekkig en dat is het eigenlijk ook, maar mocht je last hebben van donkere kringen kan dit misschien wel de oplossing voor jou zijn: oranje primer. Breng deze aan op je onderogen en wallen voordat je de concealer aanbrengt. De kleur oranje vermindert namelijk de blauwe tinten in je wallen. Hierdoor hoeft je concealer niet al het werk te doen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

Geen blush bij de hand?

Is jouw favoriete blush momenteel op en wil je toch rooskleurige wangen? Dan kun je dit alsnog gemakkelijk bereiken. Breng een lipstick aan met een rode of roze kleur op je wangen en wrijf, of dep, deze uit voor een rosy cheeks effect. Zo kun je de producten die je hebt tóch nog voor iets anders gebruiken.

Kokosolie als remover

Wil jij een echt natuurlijke make-up remover? Grijp dan eens naar kokosnootolie. Dit is niet alleen handig voor in de keuken maar ook voor je beauty routine. Deze laat je huid namelijk babyzacht achter en is erg geschikt voor een gevoelige velletje. Ga erna nog wel even met een tonic over je huid voor de ultieme verzorging. Zo is je huid écht goed schoon.

Egale benen 

Een rokje of jurkje dragen zonder panty komt steeds dichterbij. Het voorjaar is in zicht en doordat we weinig zonlicht hebben gekregen de afgelopen maanden, zullen je benen misschien niet veel kleur hebben. Ook hebben veel mensen last van veranderingen in kleur of aders die tevoorschijn komen. Hier kom je gemakkelijk af met een zelfgemaakte bodylotion. Druppel wat tinted moisturizer in je bodylotion en meng deze goed samen. Breng dit aan op je benen en zo behaal jij een mooi en egaal resultaat. 

Van gloss naar mat

Heb jij een mooie kleur lipstick met een glans maar had je liever gewild dat deze mat was? Dan kan dat alsnog. Breng wat doorzichtige poeder op je vinger aan en dep deze op je lippen, waar de lipstick al op zit. Zo kun je hem gemakkelijk om toveren naar een matte lipstick!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top