Haarverzorging

Zó creëer jij een goede 'haar routine'

Zó creëer jij een goede 'haar routine'

Als je vaak last hebt van bad hair days, kan het zo zijn dat je je haar niet op de goede manier behandeld. Hoe verzorg je je haar het best? Een wat is dan wél die goede haar routine? Met deze tips zorg je ervoor dat je lokken weer stralen als nooit tevoren.

Waarom is het belangrijk?

Een goede haarverzorgingroutine is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je haar gezond blijft, bacteriën afweert, zachter is en minder vettig of droog wordt. Hoe vaak je je haar moet wassen is voor elk haartype anders: het heeft te maken met je hoofdhuid en haartextuur. Het is soms even zoeken welke producten voor jouw haar werken, maar het is belangrijk dat je verschillende producten test om erachter te komen welke shampoo, conditioner of olie jouw haren weer laat stralen. Wanneer je hebt gevonden wat werkt voor jou, wil je nooit meer zonder!

Haartypes

Elk soort haar heeft voordelen en nadelen, maar je moet er eerst achter komen wat jouw haartype is. Dit kan stijl haar zijn, maar ook golvend haar of krullend haar. Daarnaast hebben deze categorieën elk droog haar of vetter haar. Stijl haar voelt vaak sneller vettig aan, maar het is makkelijker om stijl haar door te kammen. Bij krullen is dit andersom: Het ziet er minder snel vettig uit, maar het is een no-go om droog haar door te kammen.

7 stappen

Er zijn zeven stappen voor een goede haarroutine. Deze stappen hebben elk een eigenschap dat goed is voor je haar.

 

  1. Shampoo: Een goede routine begint bij de juiste shampoo. Hoe veel producten je ook gebruikt, schoon haar is essentieel. Kies een shampoo die bij jouw type hoofdhuid en haartype past. Masseer de shampoo op de hoofdhuid, en zorg dat de punten niet gewassen worden. Doe dit twee keer, één keer om het vuil los te maken en één keer om de hoofdhuid echt schoon te krijgen.
  2. Conditioner: Conditioner zorgt voor hydratatie van het haar. Daarnaast is het ook cruciaal voor het doorkammen van je haal, dit gaat met conditioner makkelijker. Ook conditioner is er voor alle soorten haren, je hebt namelijk 'normale' conditioner voor haar dat niet vettig of droog is, maar ook coditioner dat speciaal bedoeld is om je haar niet vetter te maken dan het al is. gebruik conditioner op vochtig haar, en smeer het alleen in de punten. Zo word je haar niet vettig, maar beschermt het tegen gespleten punten en creërt het een glanzend en zacht effect.
  3. Spray tegen hitte: Wil je je haar drogen, krullen of stijlen met hitte? Gebruik dan een voedende spray om je haren te beschermen. Door het gebruiken van deze spray zorg je ervoor dat jouw lokken beschermt zijn tegen vervuiling, vocht en wrijving van externe bronnen.
  4. Volume: Breng volume in je haar door een volumespray te gebruiken. Deze geeft alle soorten haartypes een zachte en lichte grip, waardoor je haar de hele dag goed zit.
  5. Serum: Door serum bij je haar aan te brengen creëer je een glanzend effect, en beschermt het extra tegen wrijving van bijvoorbeeld stoelen, muren of kussens.
  6. Verhittende apparaten: Na deze stappen kun je nu je haar krullen, drogen of stijlen. Dat hoeft natuurlijk niet, het is het beste om je haar natuurlijk te laten drogen en het in de vorm houden zoals het bedoeld is. Wil je dat niet? Dan kun je nu je haar een andere look geven.
  7. Breng je haar in vorm: De laatste stap is het in vorm brengen van je haar. Dit kun je doen door gel, wax, fixerende spray, pomade of vezel pasta. Kijk goed naar hoe jij het gewenste effect het best kunt behalen voordat je zomaar iets in je haar stopt. Wees creatief en probeer nieuwe stijlen uit!
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top