Haarverzorging

Dit zijn de beste manieren om van pluizend haar af te komen

Dit zijn de beste manieren om van pluizend haar af te komen

Heb je last van pluizende lokken? Dat is vervelend, want wat doe je er eigenlijk aan? Wij helpen je graag! Er zijn namelijk een hoop manieren om dit probleempje op te lossen. Dit zijn de beste manieren om van pluizend haar af te komen.

Style je haar terwijl het nog nat is

Als je krullen hebt, is het niet alleen belangrijk om stil te staan bij welke producten gebruikt, maar ook bij wanneer je ze gebruikt. Met krullen is het juist goed om je producten aan te brengen terwijl je haar nog doorweekt is. Wanneer je het aanbrengt terwijl het al (gedeeltelijk) droog is, is de kans groot dat je haar gaat pluizen. Een goede vuistregel om in gedachte te houden is dat als je haar er pluizig uitziet terwijl het nat is, het ook pluizig gaat zijn als het droog is. Je haarproducten kunnen dit voor je oplossen, dus gebruik ze op tijd.

Gebruik een zijden kussensloop

Ook terwijl je slaapt kun je goed voor je haar zorgen. Terwijl je slaapt, kan er frictie ontstaan tussen je haar en je kussensloop. Dit kan pluizend haar veroorzaken. Om te voorkomen dat je wakker wordt met een pluizenbol op je hoofd, kun je investeren in een zijden kussensloop.

Blijf zo veel mogelijk van je haar af

Zit jij veel aan je haar? Dan kan dit de oorzaak zijn van je pluizende haar. Als je merkt dat je gedurende de dag steeds meer last krijgt van pluizend haar, raden we zeker aan om eens te letten op hoeveel je aan je haar zit. Het kan een wereld van verschil maken.

Vervang je handdoek

Een handdoek gebruiken om je haar mee te drogen, kan ook de oorzaak zijn van je pluizende haar. Je veroorzaak hiermee namelijk veel frictie, net als met de kussensloop. Om dit te voorkomen kun je overstappen op een microvezel handdoek. Een andere tip is door je haar te drogen met een oud T-shirt.

Verander je haarroutine

De beste haarproducten gebruiken voor jouw haar, is de manier om je pluizende haar te verhelpen. Maar de manier waarop je je producten gebruikt heeft ook veel invloed. Zeker als je dik en krullend haar hebt, is het niet genoeg om maar één product te gebruiken. Bekijk het zo: de producten die je gebruikt op je haar werken samen om het pluizende haar weg te werken. Ga dus op zoek naar een routine met producten die effectief samenwerken.

Hydratatie is je beste vriend

Droog haar is pluizend haar. Als je merkt dat de hiervoor genoemde methodes niet helpen, kan droog haar ook de oorzaak zijn. Gebruik eens wat vaker een haarmasker en een leave-in conditioner om je haar wat extra liefde te geven. Ook dit kan een wereld van verschil maken.

Bron: Glamour
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top