Haarverzorging

Dit zijn de beste manieren om je krullen mooi te houden terwijl je slaapt

Dit zijn de beste manieren om je krullen mooi te houden terwijl je slaapt

Stel, je hebt ontzettend veel tijd gestoken in je haar. Je hebt het prachtig gekruld en wil hier eigenlijk liever langer dan een dag van genieten. Maar hoe hou je krullen mooi terwijl je slaapt? Dit zijn onze favoriete technieken!

Hoge staart

Een van de simpelste manieren om je haar de nacht te laten overleven, is door je haar in een staart te dragen terwijl je slaapt. Maak een hoge paardenstaart bovenop je hoofd. Hiermee voorkom je dat je er alsnog op gaat liggen. Gebruik een scrunchie om je haar vast te zetten zodat je de volgende ochtend geen bobbel in je haar hebt van waar het elastiekje heeft gezeten. Doe de staart ook niet te strak. Deze techniek werkt het beste voor meiden met niet al te lang haar. Komt het haar tot naar je schouders als je het in de staart hebt gedaan? Dan raden we aan om voor een andere techniek te kiezen.

Twisted knot

Is de staart geen gepaste oplossing? Draag je haar dan in een knot, maar niet zomaar een knot. Begin door je haar te verzamelen zoals je ook zou doen als je het in een hoge staart doet. Begin vervolgens onderaan en twist het haar. Werk van beneden naar boven totdat je niet meer verder kunt. Draai je haar vervolgens om zichzelf heen zodat je een knot kunt maken. Zet de knot vervolgens vast met een scrunchie en voilà!

Draag een bonnet

Wil je wat extra bescherming? Dan kun je altijd een bonnet dragen over je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar niet langs je kussen kan schuren terwijl je slaapt. Als je er echt honderd procent zeker van wil zijn dat je haar mooi blijft, is dit de beste oplossing! Draag je haar in een beschermende style zoals een knot en draag de bonnet hier vervolgens overheen. Een zijden bonnet is hiervoor het beste.

Gebruik producten met veel hold tijdens het stylen

Als je weet dat je met je krullen in wil slapen, is het verstandig om hier alvast rekening mee te houden tijdens het stylen. Dit kun je doen door het haar van tevoren te preppen met een mousse met een sterke hold. Breng dit aan in je haar en föhn dit vervolgens droog. Gebruik tijdens het stylen en achteraf een sterke haarlak om het haar te fixeren. Het kan ook verstandig zijn om wat haarlak aan te brengen voordat je gaat slapen voor extra hold.

Zet je krullen vast

Tijdens het stylen van je krullen kan het slim zijn om je krullen vast te zetten met speldjes terwijl ze afkoelen. Hierdoor blijven ze gedurende de dag nog beter zitten. Deze logica kunnen we ook toepassen wanneer we met de krullen in gaan slapen. Begin door weer een hoge staart te maken bovenop je hoofd. Pak vervolgens een krul en rol deze op tussen je vingers. Gebruik vervolgens een speldje om deze vast te zetten op je hoofd. Doe dit zo dicht mogelijk op de scrunchie die je hebt gebruikt om de staart te maken. Herhaal dit proces bij al je krullen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top