Haarverzorging

Carrie Bradshaw krullen zijn weer in: zo bereik jij de look

Carrie Bradshaw krullen zijn weer in: zo bereik jij de look

Wie in de jaren '90 Sex and the City heeft gekeken, herinnert zich vast nog wel de iconische Carrie Bradshaw krullen. Niet alleen het personage maakte recent een comeback op onze tv-schermen, ook haar welbekende kapsel maakt een comeback. Carrie Bradshaw krullen zijn weer helemaal in, zo bereik jij de look.

De iconische Carrie krullen

Het is inmiddels al 25 jaar geleden sinds Sex and the City uitkwam, maar Carrie is nooit haar relevantie verloren. Dit zien we momenteel goed terug doordat haar iconische kapsel trending is op Tiktok. Veel gebruikers van de app maken video's waarin ze de iconische krullen namaken met een kleine krultang. Deze krulmethode werkt het beste voor mensen met dikker haar en mensen die van zichzelf al krullend of golvend haar hebben.

Zo bereik je de look

Het nabootsen van de Carrie krullen is gelukkig vrij makkelijk! We leggen het je stap voor stap uit.

Ten eerste heb je een krultang nodig met een dunne barrel. Eentje van bijvoorbeeld 10 millimeter breed is perfect. Voordat je begint met krullen is het belangrijk dat je haar goed droog is. Gebruik vervolgens een heat protector in je haar om schade door de hitte te voorkomen. Je kan vervolgens ook een product gebruiken voor wat extra hold. Denk aan een texture spray of droogshampoo. Zet de krultang niet op de hoogste stand om schade te voorkomen. Zet de tang op een hogere stand als je wat dikker haar hebt. Voor dunner haar is een lagere temperatuur helemaal prima. Verdeel je haar vervolgens in secties en begin met het krullen van de plukjes. Pak steeds een dun plukje, bijvoorbeeld eentje die even dik is als je vinger of twee vingers. Wikkel de pluk om de tang van boven naar beneden en laat deze eventjes in de tang zitten. Haal de pluk vervolgens uit de tang en laat deze even in je hand liggen totdat je deze los laat hangen. Door de pluk nog eventjes vast te houden, blijft de krul beter zitten. Krul vervolgens al je haar en laat de krullen volledig afkoelen. Ga daarna voor je haar heen met je vingers om de krullen licht uit elkaar te halen. Het doel is om voor die effortless look te gaan. De krullen hoeven er dus niet perfect uit te zien. Gebruik vervolgens een haarlak om de krullen te fixeren. Je kan tot slot ook nog een beetje touperen voor wat meer volume.

 

@fashionblogdropout
Bron: Byrdie
Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top