Haarverzorging

Wel of niet met je haar vast slapen?

Wel of niet met je haar vast slapen?

The struggle is real! Als je lang haar hebt, kunnen je lokken tijdens het slapen enorm in de weg zitten. Maar slapen met een staart of knot kan ook niet heel goed zijn voor je kapsel... Wat is nou eigenlijk beter voor je haar? Met deze tips houd je je (lange) lokken tijdens het slapen gezond.

Los of toch vast?

Vast is beter dan los, als je het dermatologe Dendy Engelman vraagt. "Je haar werkt als een magneet voor vuil en vervuiling", vertelt ze aan Well + Good. "Als je met je haar los slaapt, kan je haar over je gezicht en beddengoed wrijven, waardoor je vatbaarder wordt voor puistjes." Dit komt overigens niet alleen voor op het gezicht, maar ook vaak in de hals, nek of schouders.

Voorkom haarbreuk

Wanneer je met los haar slaapt is het kwetsbaarder en heb je kans dat je haren gaan schuren tegen je kussen of lichaam. Met gespleten haarpunten als resultaat. Dit kun je voorkomen door je haren op te steken in een knot, staart of vlecht(en). Met die laatste word je ook nog eens wakker met een mooie slag in je haar, win-winsituatie dus!

Niet te strak

Als je je haren opsteekt, zorg dan niet dat je ze te strak vastmaakt. Dit zou er juist weer voor kunnen zorgen dat je haaruitval krijgt, doordat het trekt aan je hoofdhuid en haarzakjes. Ook kun je een knak of bobbel in je haar krijgen. TIP! Gebruik geen normaal elastiekje maar een scrunchie of Invisibobble. Deze voorkomen dat je haar niet onnodig strak vastzit en voorkomen wrijving en haarbreuk.

Zijden kussensloop

Om je haar te beschermen en wrijving te voorkomen kun je ervoor kiezen om een zijden kussensloop aan te schaffen. Deze helpt ook nog eens om je haar glad en glanzend te houden. Een must have voor een gezond en shiny kapsel!

Slag of krullen?

Mocht je krullend of golvend haar hebben, verdiep je dan eens in de ‘dry plopping’ techniek. Ploppen wil zeggen het opsteken van je krullen in een handdoek of T-shirt om sneller te drogen, zodat je krullen gezond blijven en niet pluizig worden. Zorg er eerst voor dat je je haar wast met shampoo en vervolgens een leave-in conditioner inbrengt. Door deze techniek krijgt je gedefinieerde krullen die pluisvrij zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top